Масляна 2019: що обов'язково треба знати

Масляна 2019: що обов'язково треба знати
Народна правда
  • Масляна у 2019 році триває з 4  до 10 березня.
  • У цей тиждень заведено веселитися і наїдатися перед Великим постом.

Цьогоріч Масляна починається в понеділок, 4 березня. Триватиме вона до неділі, 10 березня. А вже з 11 березня починається Великий піст, який передбачає серйозні обмеження в їжі.

Масляна є традиційним східнослов'янським святом. У своїй обрядовості вона зберегла ряд елементів слов'янської міфології. Саме з цим святом наші пращури пов'язували прихід весни, адже кожен млинець символізував сонце.

Масляний тиждень ділить на два періоди: вузька Масляна — з понеділка по середу та  широка Масляна — з четверга по неділю.

Відео дня

У перші три дні Масляного тижня можна займатися господарськими справами, а ось після роботи варто відкласти. Протягом Масляного тижня не можна вживати алкоголь та накопичувати негативні емоції. У цей період старалися веселитися, смачно їсти та зустрічати гостей. А ще важливо зустрічати Масляну в прибраному будинку, адже, як кажуть, інакше безлад буде супроводжувати вас увесь рік.

Цікаво, що кожен день Масляного тижня має свої особливості. Ось, наприклад, у понеділок, 4 березня — у перший день називається "Зустріч". За традицією, цього дня родичі ходять один до одного в гості й обов'язково ласують млинцями.

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Alexander Podolski

    Чому "Масляна", а не "Масниця"?
  • Volodymyr Sheybsak

    Всім треба знати що жерти бляни з лопати це не наше свято і нам його пхають кремлівські журналісти.

    Денис Томусяк reply Volodymyr Sheybsak

    Так не жери тебе, що хтось заставляє, чи запитує
  • ВВ

    Масниця!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up