“Мене мотивувала місія”: історія “нескореного” Максима зі Старокостянтинова

“Мене мотивувала місія”: історія “нескореного” Максима зі Старокостянтинова
  • “Ігри Нескорених” - відомі міжнародні змагання для бійців, які зазнали травм. 
  • У них взяв участь 26-річний офіцер з Хмельниччини - Максим Єрмохін.
  • Про підготовку, мрії, “дизайнерський” протез і зйомки у кліпі розповів журналістці “ВСІМ”. 

Invictus Games (Ігри Нескорених) - міжнародні спортивні ігри, які визначають роль збройних сил у світі. Кращі ветерани ЗСУ змагаються, аби продемонструвати силу, мужність і незламність. Цього року “Ігри” особливі... через війну. Змінився і посил української збірної, тепер він звучить як: “донести світові біль і жахіття”. 

Поспілкувались з одним із “нескорених”  - офіцером родом із Старокостянтинова Максимом Єрмохіним.

На межі можливостей

Відео дня

“Ігри Нескорених” цього року - однозначний успіх для українців. Наша збірна 22 квітня завершила змагання у Гаазі (Нідерланди)  із 16 медалями, з яких 5 золотих, 5 срібних та 6 бронзових. Учасники команди мали змогу донести всьому світу, що таке війна і як українці боронять свою землю та всю Європу. Invictus Games - міжнародні спортивні змагання в паралімпійському стилі. В іграх, заснованих принцом Гаррі, беруть участь поранені військовослужбовці і ветерани. У національній збірні “нескорених” і Максим Єрмохін зі Старокостянтинова. Про нього і розповімо далі. Давайте знайомитись?

Поранення і новий виклик

Максимові - 26 років. Він військовий офіцер. “Ігри Нескорених” для нього стали справжнім викликом. Зізнається журналістці vsim.ua, до змагань активно готувався два роки. А все розпочалось з важкого поранення. У 2018 році на Донбасі хлопець підірвався на протипіхотній міні. Каже, навіть не відразу усвідомлював, що втратив ногу. Потім були безліч операцій, ампутація і реампутація, аби встановити протез. Спортом Макс почав займатись майже відразу після поранення. Постійно тренувався і готувався, аби потрапити до збірної “нескорених”. 

На змагання - з поля бою

Максим у складі збірної України представляв на “Іграх Нескорених” Хмельниччину. Там був біг на дистанцію у 100 метрів і баскетбол на візках. Зізнається, результатом команди більш, ніж задоволений, проте особистим - ні.  Для офіцера “Ігри Нескорених” - це дух перемоги, братерства і дух єдності. 

Дизайн протезу робить сам

У Максима Єрмохіна - особливий протез, який привертає погляди оточуючих. Річ у патріотичному малюнку, дизайн якого, до речі, хлопець робить сам:

Знявся у кліпі?

І такий досвід у військового є. Про те, що Максим Єрмохін з’явився у кліпі українського hip-hop виконавця YARMAKА, дізнались випадково. “Потрібен живим” - так називається відео робота музиканта, де знялись відомі українці, серед них Фагот і Фоззі з ТНМК, Сашко Положинський, боксер Денис Берінчик, письменник Сергій Жадан. У кадрі також з’явився і Максим. Ось, що розповідає про зйомки хлопець:

На запитання, які плани і мрії має, Максим відповів: 

 

Фото зі сторінки Максима у Фейсбук

Фото зі сторінки Максима у Фейсбук

Фото - "Ігри Нескорених"

Фото зі сторінки Максима у Фейсбук

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Олеся Гаврилова

    Хай  живе і процвітає наша Україна.

    Слава Україні.....
  • Виктор Томаля

    Смерть нашим ворогам

keyboard_arrow_up