“Мер-обіщалкін” труїть собак”: що кажуть активісти про вбивство тварин у Раковому

“Мер-обіщалкін” труїть собак”: що кажуть активісти про вбивство тварин у Раковому
  • Днями у Раковому невідомі потруїли декількох собак. Людей, які підкинули псам отруту, зняли камери відеоспостереження.
  • Як з’ясували волонтери, одним з догхантерів виявився в.о завідуючого міським притулком для тварин.
  • Сьогодні, 9 жовтня, зоозахисники зібралися на акцію під стінами міського відділу поліції.
  • Що вимагали та кого звинувачують в отруєнні безпритульних псів, дізнавалися журналісти vsim.ua.

3 жовтня камери відеоспостереження неподалік “Заготзерна” зафіксували як двоє чоловіків кидають їжу безпритульним собакам. Пізніше псам стало погано і перехожі викликали поліцію, а ті, у свою чергу, подзвонили волонтерам. Одну з собак вдалося врятувати і зараз її стан стабільний, інша ж померла у жахливих конвульсіях.

Зоозахисники переглянули відео з камери і побачили, що собак труїв начальник бригади відлову собак ХКП “Спецкомунтранс” Владислав Медляківський разом із водієм бригади Анатолієм. Інформація про резонансну подію швидко розійшлась у соцмережах.

Відео дня

Cьогодні, 9 жовтня, волонтери ГО “Врятуй життя” та “SOS” зібралися під стінами міського відділку поліції. З собою принесли плакати із закликами: “Живодеров в тюрьму”, “Ми з тобою однієї крові”, “Ми йдемо в цивілізовану Європу, масово знищуючи вуличних тварин”, “Врятуй” та “Спаси”. Підтримати їх прийшло декілька десятків активістів, собачників та небайдужих хмельничан.

- Я живу в тому районі, ми постійно підгодовуємо цих собак. Це вже не одноразовий випадок. Було, що теж потруїли, але нам вдалося врятувати тих собак. І це знову таке сталося: одну собачку привезли на Шаровечку, її там відкапали, а інша - загинула, це дуже страшно. Я плачу за цими собачками, як так можна? В мене в самої собачки, коти. Я бачила відео - це страшно дивитися. Цей Медляківський говорить, що він там шоколад роздавав. Ви уявляєте, о 16.30 він їздить і роздає собакам шоколад, а вже о 17.30 цих собак повезли до ветклініки, - зі сльозами на очах розповідає собачниця Наталія Дудіна.

Волонтери вважають, що собак “замовили”

Обурені люди зібрались біля поліції, щоб вимагати покарання для виконавців та замовників вбивства собак у Раковому. Начальник слідчого відділу, який вийшов до активістів, сказав, що за фактом жорстокого поводження з тваринами вже відкрили кримінальне провадження і проводять слідчі дії. Щоправда, кого підозрюють, не назвав. Зіслався на таємницю слідства.
Про власну версію подій журналістам розповіла голова ГО “SOS” Людмила Давидюк.

- Ми всі прекрасно знаємо, як наша влада робить стерилізацію, як виловлює собак. В нашому місті постійно відбувається наступне: то десь труять собак, то десь вони гинуть за загадкових обставин. Ми неодноразово зверталися до мера, щоб поміняли бригаду по відлову тварин, бо там немає з ким працювати. Поставте людину, яке буде дійсно опікуватися тваринами, а не нищити їх. Відповідь мера була: “Він нас влаштовує”, і все. Ми зрозуміли, що там вже немає з ким говорити, перестали звертатися. Але просто зрозуміли, що тут щось робиться не так. Звісно догхантери є, але так конкретно, поетапно робити такі підтруєння може або населення, або люди, які працюють в цій структурі. Як кажуть, Бог нам допоміг і ми їх спіймали на гарячому. Це робітники “Спецкомунтрансу”, конкретно на заказ роблять такі речі, які ми бачили на відео. Ми поговорили з усіма учасниками і дійшли висновку, що цей заказ був зроблений Василем Новачком, начальником ЖКГ міста. Він, зрозуміло, сам не працює теж. А працює з Симчишиним. Симчишину надоїли ці собаки, Новачку - надоїли ці собаки. Симчишин не будує притулок, він нам тільки обіцяє. Лише одні обіцянки-цяцянки, ми його вже назвали мер-”обіщалкін”, який ще й труїть собак. Ми конкретно пропонуємо повнісню поміняти цю бригаду і покарати замовників. Влада, яка до цього причетна має піти з посади. Якщо наша доблесна поліція вияснить, що там дійсно мер брав участь, то і його зняти. Звільнили лише виконавців. Ми вже знаємо, що наказ дав Новачок, бо він живе в тому районі і ці собаки йому заважали, на нього вказали хлопці, які труїли. Ця справа кримінальна і має бути завершена до кінця, а не зам’ятися, як звично це буває.

Псів труїли ліками?

Організатор акції, зоозахисниця Олена Голубнича каже, що висновок ветеринара показав, що собаки померли від протитуберкульозних ліків. Припускає, що саме їх догхантери і “підкинули” псам. Винними волонтерка вважає і фармацевтів, які відпускають без рецептів препарати, якими труять собак.

- На сьогодні у нас є висновок професора Кирила Чумакова, де сказано, що тварин отруїли протитуберкульозним препаратом. Цей припарат продається за рецептом, в загальному доступі його немає. Тому у нас є звернення і до фармацевтів міста Хмельницького, які вже неодноразово порушували свою посадову інструкцію. Ми ловили їх на гарячому, представники нашої організації купували ці препарати, а коли вони взнавали, що то підстава, на коліна падали і просили не розголошувати цю інформацію. На жаль, ці люди повторювали ту ж помилку неодноразово. І ми зверталися в управління аптек з цього приводу. Звертаємося ще раз: “Дорогі фармацевти, ми будемо Вас перевіряти, ми будемо Вас, вибачте, жучити по повній програмі. Буде приходити старенька бабуся, дідусь, на яких Ви і не подумаєте, що це волонтери. Ми будемо добиватися, щоб Ви не порушували закон України”. Бо фактично через них зараз гинуть ці тварини, через них вони конають у страшних конвульсіях. У догхантерів не має таких рецептів, береться препарат саме в аптеці, бо він дешевий, і, на жаль, дієвий.

Догхантерів звільнили з “Спецокомунтрансу”

Після акції біля міського відділу поліції волонтери вирушили до міської ради. Хотіли почути пояснення мера з приводу отруєння собак. Проте Олександра Симчишина на робочому місці застати не вдалося, тому за коментарем звернулися до заступника міського голови Андрія Бондаренка. Посадовець заявив, що негативно ставиться до ситуації і пообіцяв розібратися.  

- Безумовно, за такі речі люди мають нести відповідальність згідно чинного законодавства. Якби я виносив рішення, то наполягав би на тому, щоб за жорстоке відношення до тварин карали так, як за відповідне ставлення до людей, це особисто моя позиція, - наголосив Андрій Бондаренко.

Ще після того, як волонтери оприлюднили відео на своїй сторінці у Фейсбук, Олександр Симчишин казав, що звільнить працівників, які отруїли собак. Зараз обидва робітники вже не працюють у комунальному підприємстві. Чи покарають їх за жорстоке поводження з тваринами, слідкуйте за оновленнями на vsim.ua.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (110)
  • Катя

    Тот , хто  НАВМИСНО відбирає  ЖИТТЯ, тобто, те над чим трудився Господь, дуже скоро за це поплотиця, бо це самий велекий гріх, із всіх що може тільки бути...Через 100 покоління його не відмолете і ніякі ГРОШІ вас на врятують....
  • Igor Chinyuk

    Читаю комментарии и пребываю в шоке от человеческой жестокости! В цивилизованных странах эту проблему давно побороли, но ГУМАННЫМИ методами. Травить, чтобы животное мучалось и билось в конвульсиях - это верх жестокости! Нет твари на земле хуже ЧЕЛОВЕКА...

    Сіма reply Igor Chinyuk

    Чого ви хочете від людей? Щоб вам перерахували на картки банківські, рахунки кошти і щоб ви жили за ці кошти? Такого не буде. Люди сплачують податки і додатково на притулок платити не будуть. Звертайтесь до влади за коштами для будівництва притулку. Якщо ви реально проти жорстокого поводження із тваринами, то робіть реальні дії, а не звинувачуйте інших у жорстокості. Організуйте будівництво притулку для тварин за межами міста, організуйте його роботу, забір у цей притулок бездомних тварин, нормальне харчування, лікування тварин і т.д. А ви тільки ображаєте людей і бігаєте із плакатами. То де ваша допомога тваринам?
  • Люда

    Собака-це жива істота,яка страждає так само.як людина.І ніхто не має права позбавляти її життя.Це вбивство!Люди,які вбивають тварин,їхні близькі самі будуть помирати у страшних муках.А ті,хто говорять,що тварини на них нападають і виправдовуть вбивства,спробуйте подивитись цій нещасній собаці у очі,дати їй шматочок ковбаси або хліба,вона буде вам вдячна,більше,як людина,Добро воно і повернеться до вас добром,а зло-злом

    Сіма reply Люда

    Ви вбиваєте тварин своєю бездіяльністю. Якби ви дійсно хвилювались би за життя тварин, то у нас би уже давно був би притулок для тварин і ніхто їх би не труїв. У мене навіть є переконання, що це ви, т.зв. захисники тварин і труєте собак, щоб просто напасти на людей, звинуватити їх у жорстокості, пропіаритись і організувати збір коштів, які витрачаєте потім на своє харчування, одяг і інші свої потреби.
  • Макс Коржан

    На кол
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up