Мешканці проспекту Миру жаліються, що через рекламу не мають газону

Мешканці проспекту Миру жаліються, що через рекламу не мають газону
  • Ще не встигла вирости трава, як газон на проспекті Миру перетворили у болото. 
  • По ньому проїхалась "вишка", яка міняла білборд. Після себе залишила масивні сліди. 
  • Куди звертатись мешканцям та як покарати порушника, дізнавалися журналісти vsim.ua. 

Жителі дев’ятиповерхівки на проспекті Миру, 64 турбуються за благоустрій зеленої зони, що напроти їхнього будинку. За власні кошти вони облаштували невеличку парковку для автомобілів і висадили на газоні сосни.

- Раніше біля під'їзду постійно стояло багато машин. Ми оббігали всі інстанції, щоб нам дозволили розширитись. Зібрали гроші, взяли трактор, територію засипали щебенем і відсівом, на асфальтування ще поки не назбирали. Зате тепер у нас є місце для паркування машин, - розповідає мешканець будинку Павло Кондрашов. - За ним у нас газон. Щоб машини туди не заїжджали, висадили сосни.

Кран ледь не заїхав на нещодавно посаджені сосни

Відео дня

Краном по газону

Та чоловік обурюється, що по зеленій зоні роз’їжджають великогабаритні автомобілі. Мовляв, сьогодні зранку, 12 березня, кран, який ремонтував білборд, вирішив виїхати по газону.

- Це хіба нормально? Вони зірвали нам грунт, роботу людську перетворили в ніщо. Є ж дорога, роби що хочеш. Це ж зелена зона. Люди готові самі спиляти ту штуку, щоб більше тут не їздили. Такого безладу в місті ще не було ні при одному мері, - додає Павло Кондрашов.

Аби дізнатись, хто “тримає” цей білборд, зателефонували у відділ реклами управління архітектури та містобудування. Там повідомили, що рекламний щит на проспекті Миру, 64 встановила підприємець Людмила Свистак. Нам вдалося зв'язатися з нею.

- Ми платимо за те, що ставимо там білборди. Нам ж треба до них якось заїжджати. І що мають мешканці до газону? Це комунальна власність. Є спеціальна техніка, яка вирівнює газони. Я завтра виїду на місце і подивлюсь, наскільки там його пошкоджено, - каже Людмила Свистак.

За пошкодження - штраф

У відділі контролю за благоустроєм та санітарним станом міста кажуть, їздити по газону або зеленій зоні заборонено. За це можуть “вліпити” штраф від 850 до 1700 гривень. А мешканцям, які таке побачили, радять дзвонити у поліцію. 

- Вони не мають права заїжджати на зелену зону. Це пошкодження газону. За такі речі складаємо протокол за статтею 152 КУпАп, якщо застаємо їх на місці. Бо якщо не виїжджаємо, то потім починають казати “То не ми”. Білборди мають розміщуватись так, щоб був доступ до них з твердого покриття, а не з зеленої зони, - пояснює начальник відділу контролю за благоустроєм та санітарним станом міста Наталія Фурман.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Pavel Kondrashov

    Хотелось бы, что бы пани Фурман свой комментарий подтвердила действием и оштрафовала этого предпринимателя. Уж она то должна знать, кому принадлежит эта территория. Не думаю, что пани Свистак может принадлежать вся территория города или там где она заплатила. Это уже плевок жителям города.
  • Иванова Анна

    Полностью согласна со Свистка, это не ее проблемы- за билборд заплачено, это проблемы власти, которые взяли деньги за место, которое не может быть занято билборд и разрешили его там разместить, теперь пусть власть сама и разгуливает. А жители дома дураки, потому что земля им не принадлежит, им принадлежат только их квартиры, а за размещение их многоквартирки на этой земле они власти платят, поэтому прежде чем на что- то скидываться выясни, что тебе от этого перепадает, в данном случае любителям зеленых насаждений советую приобрести участок в собственность и там садить до потери пульса!

    Алекс reply Иванова Анна

    Ты сама дура! Хочешь выразить своё дебильное мнение - выражай, а людей оскорблять нечего.
    Уверен, что у тебя тоже Биллборд есть, раз так ряно защишаеш. Главное бабла заработать, а газон взрыхлили - ерунда

    Сорокин Лёшка reply Иванова Анна

    Хибна позиція, відносно громадянського суспільства. Жителі - молодці. Не кажу, що винна пані Свистак чи мер - скоріше, питання мають бути безпосередньо до виконавців - на фото видно, що можна було по-людськи заїхати.

    Садіть дерева, вони дають більше кисню, аніж білборди.

    Анна Островська reply Иванова Анна

    дорогенька, взагалі то то прибудинкова територія, тобто територія мешканців, що хочуть - те вони там і облаштовують. а те, що та баба орендує 6 квадратів нещасних, то хай на них і їздить, а не псує зелену зону. їх і так в місті небагато лишилось через таких як Ви
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up