Мешканця Хмельниччини судили через куріння сина на уроці

Мешканця Хмельниччини судили через куріння сина на уроці
  • Ліцеїст курив електронку на "основах здоров'я".

  • Бать­ка хлопця при­тяг­нули до від­по­ві­даль­нос­ті  за не­ви­ко­нан­ня бать­ківсь­ких обов’яз­ків.

  • Що призначив суд?

До Не­ті­шинсь­ко­го місь­ко­го су­ду Хмель­ницької об­ласті надійшли матеріали від поліції про при­тяг­нення до ад­мі­ніс­тра­тив­ної від­по­ві­даль­нос­ті бать­ка од­но­го з учнів Не­ті­шинсь­ко­го лі­цею за те, що чоловік не ­ви­ко­нував свої бать­ківсь­кі обов’яз­ки. Його син курив на уроці.

Як стало відомо, хлопець 2011 р.н. ку­рив елек­трон­ну си­га­ре­ту на уро­ці ос­но­ви здо­ров’я у Не­ті­шинсь­ко­му лі­цеї «Еру­дит». В суді зазначили, що батько ухи­лив­ся від ви­ко­нан­ня обов’яз­ків що­до за­без­пе­чен­ня на­леж­них умов жит­тя, нав­чання та ви­хо­ван­ня сво­го сво­го ма­ло­літнього си­на,  пе­ред­ба­че­них ч. 2 ст. 150 СК Ук­ра­їни, а саме: чоловік не пік­лу­вав­ся про жит­тя та здо­ров’я дитини. Внас­лі­док цього батько вчи­нив ад­мі­ніс­тра­тив­не пра­во­по­ру­шен­ня за ч. 1 ст. 184 КУ­пАП(Ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей).

Чо­ло­вік у су­до­ве за­сі­дан­ня не з’явив­ся та про при­чи­ни сво­єї відсутності суд не по­ві­до­мив, жод­них за­яв чи кло­по­тань су­ду не на­дав.

Відео дня

Вив­чивши всі ма­те­рі­али спра­ви, зок­ре­ма, й зіб­ра­ні по­яс­нення, суд виз­на­в вин­ним чоловіка у вчи­нен­ні ад­мі­ніс­тра­тив­но­го пра­во­по­ру­шен­ня, пе­ред­ба­че­но­го ч. 1 ст. 184 КУ­пАП і нак­лав на нього ад­мі­ніс­тра­тив­не стяг­нення у ви­ді по­пе­ред­ження. Крім того, чоловік повинен сплатити су­до­вий збір у роз­мі­рі 536, 80 грн на ко­ристь дер­жа­ви. На постанову ще може бути подана апеляція.

Читайте також:

«Учитель року-2024»: на Хмельниччині обрали переможців першого туру

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (10)
  • Тетяна Петрова

    А деж цього горе синка мама про неї ні слова, може це батько одиночка і немає часу на виховання.
  • Василь

    П...ки йому дати, щоб дупу чухав днів три...наглота....
  • Василь

    Все тому, що зараз батьки стають не на сторону вчителя, а оправдовують дії свого чада ( не дай Боже, щось вчитель скаже, то придумали слово " булінг", все капец, треба звільняти і т.д.)
  • Alexander Moseychuk

    Ті учні вже зовсім сіли на голови своїм вчителям... - От до чого призвело надмірне піклування про "права дітей"...

keyboard_arrow_up