Мейн-куни, шотландці і бенгали: у Хмельницькому показують котів унікальних порід

Мейн-куни, шотландці і бенгали: у Хмельницькому показують котів унікальних порід
  • У Хмельницькому стартувала виставка котів унікальних порід. 
  • Показують близько сотні чотирилапих улюбленців.
  • Серед популярних - мейн-куни, шотландці та бенгали. 

Плямисті і пухнасті, різнокольорові і без шерсті. В торгово-промисловій палаті відкрилась дводенна виставка котів унікальних порід. Хмельничани можуть подивитись на сіамських котів, "леопардових" бенгалів, шотландців і мейн-кунів. Загалом представили близько 100 чотирилапих улюбленців. 

Наталя Шуліна приїхала з Кіровоградської області. З собою привезла трьох котів породи британських сріблястих шиншил. Всі чотирилапі мають ім'я на одну букву - Лексус, Лео і Лаура. 

Відео дня
Британські сріблясті шиншили ростуть у розмірах до 3 років

- Це у нас 8-місячний хлопчик Лексус. Всі, хто купує котів цієї породи, стають з ними друзями. Дуже гарний у них характер, вони компаньйони, не злопам'ятні, розумні, - каже Наталя Шуліна. 

Кіт Наркіз важить сім кілограмів

Сибірського кота з окрасом color point показує пані Лілія з Києва. Каже, коти з таким окрасом мають темні вуха, лапки та хвіст. 

- Хлопчики виростають до 7-8 кілограмів, дівчатка - трохи менше. Розчісувати треба десь раз на тиждень. Очі у них завжди голубі. По характеру вони не гіперактивні, але й не флегматичні. Це для активних людей, які люблять не дуже багато часу приділяти тваринці, - пояснює Лілія. 

Екзотичній Ронді лише 6 місяців і це її перша виставка

Хмельничанка Тетяна на виставку привезла двох котів - перса-екзота і перса-екстремала. Розповідає, котів полюбляє за їхню м'яку шерсть. 

Шестрирічний перс-екстремал скоро піде "на пенсію"

- Мені дуже подобається ця порода. За тими, у кого довга шерсть, дуже важко доглядати. Але їх у мене є аж троє. Ось цей хлопчик у нас вже захистив чемпіонський титул, йому шість років, - каже Тетяна. 

Шерсть кота бурми не призводить до алергії

Пані Олена демонструє кота породи бурма. Пояснює, це елітні чотирилапі і навіть мають лікувальний ефект. 

- Коти породи бурма - це як кіт-пес. Вони дуже дружелюбні. Завжди стараються бути біля хазяїна, веселі, вміють стрибати, незалежно чи малий чи великий кіт. Коти дуже цікаві для дітей з вадами, гіпоалергенні, -  коментує Олена. 

Чотиримісячні сфінкси дуже непосидючі

Ще зовсім маленьких сфінксів привезли зі Львова. Кажуть, кошенята цієї породи не можуть всидіти на місці і дуже люблять гратися. 

 - Сфінкси дуже товариські тварини. Грайливі і активні. Можуть знайти спільну мову з будь-якими домашніми тваринками. Дружать з дітками, - розповідає гостя зі Львова Мар'яна. 

Спокійній Рейніс - лише 1 рік і 7 місяців

 На виставці представляють чимало шотландських висловухих котів. Господарі заявляють, це спокійні та добрі чотирилапі. 

Виставка триватиме ще завтра, 1 жовтня, з 11:00 до 19:00 у торгово-промисловій палаті, що на Подільській, 109/1. Вхід: 40 гривень для дорослих і 20 гривень для дітей. Діти до 6 років безкоштовно. 

Коти бенгальської породи піддаються дресируванню, можуть носити паличку і знають команду "До мене"
Мейн-куни - одна з найпоширеніших порід на виставці чотирилапих
Котів породи Девон-рекс називають "мавпочками у костюмі кішки"
На виставці не лише показували, але й продавали котів
Господарі кажуть, обирають котів під свій характер
Бенгалів можна було впізнати за їхнім "леопардовим" окрасом
Мейн-куни можуть мати окрас будь-якого кольору
За фото з котом - 20 гривень

 

Господарі кажуть, мейн-куни мають погляд вбивці
Котів оцінювали міжнародні судді

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (12)
  • Анастасия Данцева

    Це классно ,що проводять такі гарні міроприємства як міжнародна віставка рідкисних кошек,котів та котенят!!!
  • Елена Дорошенко

    А адреса виставки?

    Catherine Tokhur reply Елена Дорошенко

    Торгово-промислова палата. Вул.Подільська 109.
  • Анна Островська

    дуже гарні коти
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up