“Мімімішні” вибори: як голосують у хмельницькому пологовому

“Мімімішні” вибори: як голосують у хмельницькому пологовому
  • У перинатальному центрі проголосували практично всі виборці.
  • У кабінку заходять переважно по двоє.
  • З’явилися на дільницю навіть мами, яких виписали передчасно.

Виборча дільниця 527 - особлива та специфічна. Адже розташована у приміщенні Хмельницького міського перинатального центру. Голосують тут майбутні мами та жінки, які нещодавно народили.

Є й такі, що піднялися з ліжка після важкого кесаревого та прийшли проявити свою громадянську свідомість. Загалом на дільниці голосує 80 осіб.

Відео дня

- На даний момент в пологовому будинку знаходиться 78 жінок, двох ми виписали раніше, але вони все ж прийшли на нашу спеціальну виборчу дільницю та проголосували. Є дві жінки, які народили сьогодні вночі. Одна перенесла складні пологи, вона погано себе почуває, тому до неї принесли скриньку в палату, - розповів головний лікар Хмельницького міського перинатального центру Андрій Ропотан.

Як голосують у пологовому

Спецдільниця в пологовому не відрізняється від звичайних. Тут на стінах у коридорі висять передвиборчі програми кожного кандидата. А в залі для голосування сидять члени комісії і спостерігачі. Процедура теж стандартна: назвали прізвище, дали паспорт, поставили підпис, отримали бюлетень, зайшли в кабінку, проголосували та кинули бюлетень в урну.

Матусі виявилися найбільш активними. Члени комісії говорять, що до 10-ї ранку вже майже всі проголосували. Журналісти vsim.ua поспілкувалися з кількома матусями та дізналися про їхні очікування від виборів.

Юлія, 22 роки

Народила лише три дні тому. Дівчина ще не дуже добре себе почуває, але все ж вирішила прийти на виборчу дільницю та проголосувати.

  • Мені не байдуже на долю моєї країни. Я її дуже люблю і хочу, щоб мої діти жили в цій країні і пишалися нею. Я сподіваюся, що всі українці зроблять правильний вибір, і нашим дітям не буде соромно за наш вибір, - зазначила Юлія.

Тетяна, 34 роки

Тетяна також прийшла на виборчу дільницю за кілька днів після пологів. Жінка закликає всіх хмельничан проголосувати та здійснити своє волевиявлення.

  • Я вважаю, що це обов’язок кожного. Ми всі маємо прийти на дільницю, зробити свій вибір і сподіватися на краще. Я хочу, щоб мої діти жили краще ніж ми. Для цього сьогодні я тут, - розповіла Тетяна.

Діана, 24 роки

Діана лежить в лікарні після пологів та чекає виписки. Дівчина говорить, що в будь-якому стані прийшла б голосувати, адже їй не байдужа доля її країни.

  • Я сьогодні прийшла на вибори із надією, що після них життя в нашій країні зміниться на краще. Стан в країні важкий, а мені би хотілося кращого життя для себе і для своїх дітей, - сказала Діана.

Наталія, 36 років

Наталія ще дуже погано пересувається по коридору, бо перенесла важкі пологи. Жінка вважає голосування своїм обов’язком перед країною, тому не вагаючись прийшла на дільницю.

  • Проголосувати - це обов’язок мій перед країною. І якщо ми не будемо обирати - це зроблять за нас. Я хвилююся за долю своєї країни і не хочу червоніти перед своїми дітьми за те, що не використала свій шанс на зміни, - пояснила Наталія.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram,  Instagram, Viber та YouTube

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Тетяна Чернова

    А цікаво, як голосували в міській лікарні? Там є виборча дільниця і можна проголосувати тим, хто зареєструвався до середи. Так сталось, что моя сусідка по швидкій попала в хірургію в середу, а знайома в суботу. Вони, вже на ногах, але добратись до своїх дільниць практично не можливо. Дуже хотіли проголосувати, і не виконали свій громадянський обов'язок. Так як з правами? Невже не можна вийти з такого положення?
  • Лена Кузьмук

    Думать про майбутнє
  • Людмила Накапюк

    Свідомі породілі!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up