Модульні будинки для переселенців можуть збудувати в Кам'янці-Подільському

Модульні будинки для переселенців можуть збудувати в Кам'янці-Подільському
Фото із сторінки Михайла Сімашкевича у Фейсбук
  • Про перспективу їх появи заявив голова райради і ексмер Кам'янця Михайло Сімашкевич.
  • Над подібною ініціативою вже працюють в Хмельницькому.

У Хмельницькому міська рада вже має план будівництва житла для біженців. Її уже подали до Уряду. Розглядають декілька локацій в місті для забудови, площею 36 тисяч квадратних метрів. План передбачає триповерхові будинки. Кількість квартир - 2 592. Заступник міського голови Микола Ваврищук повідомляє, що там зможуть заселитися орієнтовно 6 тисяч людей.

Над подібною ідеєю також почали роботу в Кам'янець-Подільському районі. Про це повідомив голова місцевої райради та ексмер міста Михайло Сімашкевич.

Немає опису світлини.

Відео дня

"Розглядаємо можливість будівництва у територіальних громадах Кам’янець-Подільського району модульних будинків для тривалого проживання внутрішньо переміщених осіб, - йдеться у повідомленні Сімашкевича. - Окрім того, на місцях оглядаємо будівлі, які можна пристосувати для проживання людей. Пропрацьовуємо це питання і з міжнародними партнерами щодо допомоги з необхідними будівельними матеріалами, необхідним обладнанням тощо".

Нагадаємо, що у Хмельницькому всі будинки можуть бути швидко забезпечені усіма комунікаціями. А за умови швидких погоджень та фінансування, проєкт можуть реалізувати за пів року. 

“Сподіваємося, що програми державного фінансування таких будівництв будуть найближчим часом затверджені”, - зазначає заступник міського голови Хмельницького Микола Ваврищук.

Читайте також: Можете допомогти переселенцям житлом або їх перевезенням? Долучайтеся

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Хмельницького на vsim.ua

    ❗️ Коротко про головне — долучайся до нашого Telegram-каналу: https://t.me/vsimnews

keyboard_arrow_up