Московський театр хотів виступити в Хмельницькому та Кам’янці-Подільському. Дійшло до звернення в СБУ

Московський театр хотів виступити в Хмельницькому та Кам’янці-Подільському. Дійшло до звернення в СБУ
  • Виступ російської акторської трупи театру Булгакова збурив громадськість.

  • В Кам'янці-Подільському навіть написали звернення до СБУ.

  • Як пояснюють організацію вистави “Собаче серце” у театрі Старицького?

Театральні афіші, на березень шокували хмельничан та мешканців області “незвичними гостями”. Це актори московського театру імені Булгакова. Згідно з афішами 29 та 30 березня у Хмельницькому та Кам’янці-Подільському мали показати російськомовну виставу “Собаче серце” за постановкою покійного російського актора та постановника Валерія Золотухіна. 

Такі візитери не на жарт роздратували кам’янчан. Дійшло навіть до звернення в СБУ. Річ у тому, що майже в такому ж акторському складі з цією ж виставою театральна трупа гастролювала в Криму. І це вже після його анексії. 

Відео дня

Четверо з акторів, які гастролювали в Криму: Молчанус, Ільченко, Момот, Чернова, вказані й на афішах МБК в Кам’янці-Подільському та на афіші театру Старицького у Хмельницькому. Обурена кам’янчанка Алла Чепелюк написала на своїй сторінці у Facebook допис із таким текстом.

Відразу під ним посипалися коментарі. А голова Кам'янець-Подільської міської організації у ВО "Свобода" Михайло Посітко написав, що вже відправив депутатське звернення до СБУ. Журналістам vsim.ua депутат пояснив, що звернувся також до адміністрації міського будинку культури, де планують провести виставу та до влади. Адже МБК знаходиться у комунальній власності. Однак за словами Михайла Посітка, поки на депутатське звернення ніхто не відповів. 

В прес-службі ТУ СБУ у Хмельницькій області звернення підтвердили. Додали, що кам’янчани звернулися безпосередньо до столиці з листом. Наразі перевірку проводять там. 

Інцидент з виставою “Собаче серце” прокоментував і директор департаменту гуманітарної політики Кам’янець-Подільської міської ради Петро Гаврилюк. Журналістам vsim.ua він розповів, що міська влада до даної вистави немає жодного відношення. 

У Хмельницькому виступ московської театральної трупи планували провести 30 березня о 19:00. Про це ми дізналися з афіші. 

Проте, як то кажуть “кіно не буде” і в Хмельницькому. Точніше, не буде вистави, адже її вже скасували. Директор театру імені Михайла Старицького розповів, що його ввели в оману організатори. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (36)
  • Лесовой К.

    Жахіття, а якби я на них пішов? А-а-а!!!!
  • Тост Тестов

    Очередная победа упоротых над здравым смыслом, печально
  • Татьяна Дабижа

    Это наверное сейчас самое главное в нашей стране 🤤
  • Борисас Моисеявичюс

    Стыдно за наше быдло
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:59 За вбивство власного чоловіка жителька Хмельниччини отримала вирок 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up