На фасаді хмельницької школи відкрили пам'ятну дошку лейтенанту Максиму Яровцю

На фасаді хмельницької школи відкрили пам'ятну дошку лейтенанту Максиму Яровцю
  • Лейтенант Максим Яровець загинув 5 жовтня минулого року поблизу Мар'їнки. 
  • На фасаді школи № 18, де навчався хлопець, встановили меморіальну дошку. 

 

Майже півроку минуло з того часу, як трагічно загинув 21-річний лейтенант з Хмельницького Максим Яровець. 8 жовтня на головній площі міста з хлопцем прийшли попрощатись чимало небайдужих хмельничан. На колінах та зі сльозами на очах бійця провели в останню путь. 

Сьогодні, 25 березня, на фасаді місцевої школи № 18, де навчався хлопець, відкрили меморіальну дошку загиблому Максиму Яровцю. Аби вшанувати пам'ять військового зібрались його колишні однокласники, друзі та рідні. Зі сльозами на очах про хлопця говорила його класна керівниця Оксана Масловська. 

Відео дня

- Зовсім недавно, 5 років назад, ми всі стояли на лінійці і учні прощалися зі школою. Я бажала дітям щасливої дороги, гарної долі та здійснення мрій. Я й гадки не мала, що так швидко закінчиться життя Максима, що він загине на війні. Пам'ятаю його, як доброго, порядного, чесного, спокійного учня. Коли він прийшов в 10 класі і сказав, що хоче бути військовим, я не здивувалась його рішенню, бо знала, що з нього вийде справжній офіцер, - ділиться спогадами Оксана Масловська. 

Присутні поклали квіти до пам'ятної дошки та хвилиною мовчання згадали про героїчну загибель Максима Яровця. 

Не могла стримати горя і матір загиблого герояЗ рукою на серці присутні заспівали гімн УкраїниБатьки та сестра Максима Яровця не стримували слізПам'ятну дошку посвятив священикРідні та близькі бійця поклали квіти до меморіальної дошки

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анна Островська

    спочивай з миром, героє
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області 20:48 Де в Хмельницькому не буде світла 23 квітня (АДРЕСИ) 20:21 Школярі з Хмельницького зустрілися з американським режисером та обговорили проблему булінгу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up