На Хмельниччині будують дендропарк в українському стилі

На Хмельниччині будують дендропарк в українському стилі
Світлини зі сторінки Хмельницького ОУЛМГ
  • Долучитися до його створення запрошують усіх бажаючих.

У Віньковецькому лісництві Ярмолинецького лісгоспу створюють дендропарк.

Уже й розпочали будівництво. Виконують їх відповідно до електронної моделі ландшафтного проекту

«Територія парку буде поділена на сектори, які матимуть різне забарвлення. Відповідно, колористика змінюватиметься в залежності від пори року, - констатують у Хмельницькому обласному управлінні лісового та мисливського господарства. - Між секторами викладуть доріжки в українському стилі. В центрі оази розміщуватиметься скульптура».

Відео дня

У парку ростимуть колекції хвойних і листяних дерев та кущів, які виростили лісівники області. Славутський лісгосп, приміром, уже передав на Ярмолинеччину 35 саджанців ялиці білої.

«Ярмолинецький лісгосп запрошує до створення парку усіх бажаючих, - акцентують лісівники. - Пишіть нам у коментарях і ми обов’язково запросимо вас створювати чудове місце відпочинку».

ДОВІДКА.
Дендрологі́чний парк (дендропа́рк, дендра́рій або арборетум ) — територія, на якій на відкритому ґрунті культивуються деревні рослини. По суті – це парк з колекцією різних порід дерев.
Частіше сучасний дендропарк — це ботанічний сад, що містить живі колекції деревних рослин і принаймні частково призначений для наукових досліджень.
Розміщення рослин здійснюється за систематичною, географічною, екологічною, декоративною або іншими ознаками.
Дендрарій, що спеціалізується на вирощуванні хвойних порід, відомий як пінетум. Інші спеціалізовані дендропарки називаються саліцет (верби), популят (тополя) та кверцет (дуби).
Термін дендропарк вперше був використаний в англійській публікації Джоном Клавдієм Лоудоном в 1833-му в «The Gardener's Magazine», але концепція вже тоді була давно встановлена.
Нині в Україні існує 57 дендропарків загальною площею близько 1800 га, з яких 19 — загальнодержавного значення.
Більшість парків має невелику площу 10-20 га, хоча є і великі дендропарки. Так, дендропарк «Олександрія» займає площу 405 га.
Деякі дендропарки на своїй території мають природні ділянки лісів, що має велике значення для охорони біорізноманітності.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (99)
  • Читач38

    в країні війна. про що ви думаєте?
  • Сергій Макогончук

    Кращої території як с.Андріївка що біля с.Солобківці не знайдете,побудуйте там санаторій для інвалідів,та реабілітації військових,там вода найчистіша,природа,воздух
  • Наталія Романюк

    Саме на часі .Проблем більш немає як і розуму
  • Антоніна Білюк

    Краще побудували житло для людей, що залишить без даху над головою

keyboard_arrow_up