На Хмельниччині назвали лауреатів Шевченківської премії

На Хмельниччині назвали лауреатів  Шевченківської премії
Світлини зі сторінки Хмельницької ОВА
  • Премію вручають від 1994-го.
  • Нею відзначають провідних митців культури Хмельниччини.

Цій традиції вже 29 років. Щорічно 9 березня, на день народження Кобзаря, на Хмельниччині нагороджують лауреатів обласної Шевченківської премії. Не став винятком і 2023-ий.  

За вагому подвижницьку діяльність, спрямовану на відродження духовності, розвиток національної культури, активну популяризацію творчої спадщини Великого Кобзаря обласною премією імені Т. Г. Шевченка відзначили

  • завідувачку трупи Хмельницького академічного обласного театру ляльок Наталію Брижань,
  • завідувачку методичного відділу мистецької освіти та підвищення кваліфікації Хмельницького обласного науково-методичного центру культури і мистецтва Тетяну Совинську.

Урочисте вручення відзнаки відбулося 9 березня  в обласній філармонії, зазначають у пресслужбі ОВА.

Відео дня

Лауреатів премії від імені обласної влади привітала директорка департаменту інформаційної діяльності, культури національностей та релігій обласної військової адміністрації Інна Михайлова.

ДОВІДКА.
Обласну премію імені Тараса Шевченка встановили на Хмельниччині ще у 1994-му для відзначення провідних діячів культури, літератури і мистецтва за вагомий внесок у дослідження та популяризацію української мови, літератури та творчості Великого Кобзаря, відродження національної культури.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up