На Хмельниччині організували схему незаконного втручання в роботу мереж електрозв'язку

На Хмельниччині організували схему незаконного втручання в роботу мереж електрозв'язку
  • Міжнародні дзвінки тарифікувалися за цінами національних.
  • Збитки від схеми становлять декілька сотень тисяч гривень. 

На Хмельниччині викрили несанкціоноване втручання в роботу операторів стільникового зв’язку. Внаслідок дій зловмисників міжнародні дзвінки тарифікувалися за цінами національних, а збитки становлять декілька сотень тисяч гривень. Про це повідомили у пресслужбі обласної прокуратури.

  • "Після проведення санкціонованих обшуків правоохоронцями вилучено ноутбуки,  GSM-модеми, GoIP-шлюзи, SIM-банки та SIM–карти вітчизняних операторів мобільного зв’язку", - зазначили у прокуратурі.

Наразі за вказаних фактом зареєстровано кримінальне провадження за частиною 2 статті 361 (несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) Кримінального кодексу України. До слова, її санкція передбачає покарання до шести років позбавлення волі.

Читайте також: У Хмельницькому районі незаконно здали в оренду землі на понад 8,5 мільйона гривень 

Відео дня

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • PutnickFree

    Порушили монополію стільникових операторів, надавали послуги в кілька раз дешевше і без ліцензії, ось і вся їх "вина".

    Адмін Адмін reply PutnickFree

    Справа не в монополії, а в тому що вони свій бізнес організували за чужий рахунок.

    PutnickFree reply Адмін Адмін

    За чий рахунок?
    Обладнання вони купили за свій рахунок, за інтернет заплатили, СІМ-карти купили, пакети оплатили.
    Тобто прийняли через інтернет дзвінки з за кордону і перенаправляли в мережі операторів.
    Пораховано умовний неотриманий дохід операторів за тарифами тих самих операторів, але в них  дорого і такої кількості розмов ніколи б не було, так що ніяких збитків взагалі немає!

    Адмін Адмін reply PutnickFree

    В чому проблема купити ліцензію, обладнання і організувати все легально? Але ж ні, ми ж українці, хитрожопі. Вважайте, що в підключились як фізична особа до водогону, і перепродаєете цю воду нелегально ніби ви водоканал.

    PutnickFree reply Адмін Адмін

    то таки проблема тільки в ліцензії ;)
    і той хто її має залишає за собою право встановлювати будь-які тарифи!!!

    Адмін Адмін reply PutnickFree

    Купіть ліцензію на частоту, закупіть обладнання та й встановлюйте тарифи які вам до душі.

    Адмін Адмін reply PutnickFree

    Ви такий цікавий і далекий. Для "безкоштовних" дзвінків давно є інтернет месседжери. Якщо ви хочете виступати як оператор телекомунікацій - будь-ласка, але згідно чинного законодавства та регламенту.

    Адмін Адмін reply Адмін Адмін

    Почийте хоча б закон про телекомуніції
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:02 Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині 09:02 У Кам’янці-Подільському відкрили меморіальну дошку саперу Івану Остапову photo_camera 21:21 У Хмельницькому призупинять опалювальний сезон 20:24 Зґвалтування 6-річної дитини та 76-річної жінки: сексуальні злочини на Хмельниччині 19:02 Через війну не вистачає водіїв: яка ситуація в громадському транспорті Хмельницького photo_camera 18:27 Чергова сесія Хмельницької обласної ради: які рішення приймали photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up