На Хмельниччині почали видавати зелені номерні знаки на електрокари

На Хмельниччині почали видавати зелені номерні знаки на електрокари
  • Такі номерні знаки закріплюються лише за авто, які приводяться в рух електричним двигуном і не мають двигуна внутрішнього згоряння. 
 

На Хмельниччині видали перший "зелений номерний знак" електрокару Nissan Leaf 2012 року випуску. Про це повідомили у Регіональному сервісному центрі ГСЦ МВС.

Зазначимо, що 1 січня 2020 року в Україні почав діяти Закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення доступу до інфраструктури зарядних станцій для електромобілів”, у якому йдеться про запровадження номерних знаків зеленого кольору для електромобілів.

Як зазначається, у ДСТУ 4278:2019 були визначені серії номерних знаків для особистих електромобілів, електромобілів-таксі, електробусів та інших типів електричного транспорту – з літеросполуками з латинської абетки.

Відео дня
  •  "Зелені" номерні знаки виглядають напрочуд презентабельно. Для електромобілів, електромопедів та електромотоциклів – біла плашка з зеленими літерами і цифрами. Для електротаксі та електробусів – зелені цифри на темно-жовтому тлі. Такий дизайн використовують в Австрії, Німеччині, Норвегії, Великій Британії та багатьох інших країнах", — зазначив перший заступник начальника Головного сервісного центру МВС Юрій Смольянінов.

Такі номерні знаки закріплюються лише за транспортними засобами, які приводяться в рух електричним двигуном і не мають двигуна внутрішнього згоряння. Реєстрація таких автівок відбуватися на загальних підставах. Більш детально про реєстрацію транспортного засобу в сервісному центрі МВС можна дізнатися за посиланням.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Vitaliy Vitaliy

    В мене теж електичка  100%, але номер звичайний, які приоріите цьго номера , ніякого.  Краще зробили норму на електрику дисконтну
  • Ромчик Закорчевний

    Капець як мені від цего стало краще жити :)
  • Андрей Шпулак

    ZE

    Яна Приймак reply Андрей Шпулак

    Андрей Шпулак ✅
  • Александр Килимник

    ZA че що таке. ?

    Вася Фомін reply Александр Килимник

    Александр Килимник. Позначають серію для ТЗ, які приводять у рух електричним двигуном і немають ДВЗ
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:41 У Хмельницькому затримали двох юнаків з наркотиками, – поліція 15:51 Кам’янчанин лаявся на стареньку матір і отримав за це вирок 15:03 На Хмельниччину “на щиті” повернулися четверо військових: хто вони 14:11 На Хмельниччині завершили сівбу цукрового буряка: скільки посіяли Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 13:22 На Хмельниччині рятувальники дістали кота із колодязя (ВІДЕО) 12:29 У Хмельницькому відбудеться забіг на підтримку «Сталевого кордону» 11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up