На Хмельниччині проживає більше 7 тисяч переселенців

На Хмельниччині проживає більше 7 тисяч переселенців
Вони вимушено змінили місце проживання через анексію Криму та військові дії на Сході.

Усі ці люди покинули свої домівки не за власної волі. Переселенці часто, змінюючи місце проживання, стикаються із багатьма проблемами. Для багатьох переїзд у інший регіон стає лише початком нового життя і створює чимало проблем, які потрібно вирішувати. Комусь потрібно знайти житло, хтось потребує матеріальної допомоги. Для багатьох події, які вони пережили, стали справжнім шоком і вимушений звертатися до психолога. У новому, і часто невідомому, для себе місці проживання зробити самотужки це все важко. Саме для того, щоб полегшити та покращити життя переселенців, на Хмельниччині працює чимало як державних та громадських структур. Хтось допомагає матеріально, хтось порадою чи консультацією. Посадовці та активісти запевняють, що в 2015 році їм вдалося для більш, як 7 тисяч переселенців зробити чимало. Та роботи на майбутнє все рівно залишається чимало.

Протягом 2015 року до радника міністра соціального захисту України з питань внутрішньо переміщених осіб на Хмельниччині Олега Майданюк надійшло 251 звернення від переселенців області.

- Часто стикаюся із тим, що переселенці говорять, що про них забули і про них ніхто не думає. Цей стереотип, який склався, є помилковим. Існує чимало програм допомоги переселенцям. Вирішувати їхні проблеми допомагають і громадські організації, - зазначив Олег Майданюк. - Більшість питань, з якими звертаються до мене, вдається вирішувати шляхом надання консультацій та порад, або направлення у відповідну державну або громадську структуру.

Відео дня

Проблеми переселенців – одне з головних питань, якими займаються в Департаменті соцзахисту області. Задля покращення ситуації в наступному році тут закликають громадські організації та благодійні фонди активніше спілкуватись із державними органами.

- Ми надаємо фінансову допомогу для переселенців. По можливості намагаємось сприяти вирішенню усіх прохань, з якими до нас звертаються, - говорить начальник Департаменту соцзахисту Хмельницької облдержадміністрації Світлана Лукомська. – Якщо всі організації, які зацікавлені в покращені життя переселенців будуть працювати спільно, то це безумовно дасть свій ефект. В першу чергу для тих, хто потребує допомоги.

Щодо громадських організацій, які займаються проблемами переселенців на Хмельниччині, то протягом 2015 року їм вдалося зробити чимало.

  • Подільська гендерна рада фінансовими грантами у розмірі 900 доларів підтримала 55 бізнеспроектів, які розробили переселенці.
  • проект «Теплом зігріємо серця» від організації «СУМ в Україні» провів святкові концерти у Хмельницькому та Старокостянтинові. Цінні та корисні подарунки отримали діти із більш як 200 сімей переселенців.
  • Юристи із громадської організації «Подільська правова ліга» надали 895 безкоштовних консультацій переселенцям. Також вони допомогли багатьом відновити втрачені документи, оформити позови до суду, відновити права на виплату аліментів та багато іншого.

На Хмельниччині працюють й інші організації, які можуть допомогти переселенцям. Для консультації спеціаліста, який підкаже куди краще звернутися з того чи іншого питання при Департаменті соцзахисту працює безкоштовний номер – 0800508899.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики 09:37 На Хмельниччині збили 2 «шахеди». Без постраждалих і руйнувань
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up