На Хмельниччині службовці привласнювали кошти, виділені на ремонт доріг

На Хмельниччині службовці привласнювали кошти, виділені на ремонт доріг
  • Злочинна "схема" завдала збитків держбюджету на 9 млн грн.

Службові особи державної установи з утримання автомобільних доріг розробили “схему” привласнення грошей з бюджету.Таким чином на ремонті доріг троє посадовців завдали шкоди на понад дев’ять мільйонів гривень.

Як стало відомо, у тендері на ремонт дорожнього покриття  перемогла комерційна столична організація. Між замовником і фірмою-підрядником були укладені договори на виконання робіт.

Щоб привласнити бюджетні кошти, які виділялись на утримання автомобільних доріг державного значення, фігуранти розробили злочинну “схему”.  До документів про будівельні роботи службовці вносили неправдиву інформацію щодо обсягів проведених робіт та вартості використаних матеріалів. На підставі офіційно завірених паперів вони отримували гроші з бюджету для подальших робіт, які не виконувалися як потрібно. За даними прокуратури: "Товщина та щільність укладеного дорожнього покриття не відповідає державним стандартам і може призвести до передчасного пошкодження і руйнування автодороги. Попри це, інженери з технагляду підписали звітну документацію, на підставі якої підряднику сплачено бюджетні кошти за роботи, які не підлягали прийняттю та оплаті".

Відео дня

Учасниками розкрадання, за даними правоохоронців, є службові особи державної установи з утримання автомобільних доріг та посадовці підрядної організації.

Таким способом посадовці завдали шкоди у понад дев'ять мільйонів гривень, - повідомили у поліції.

Обвинувачення до суду направили стосовно трьох осіб. Директора підрядної організації обвинувачено за двома статтями: ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України. Двом службовцям державної установи інкримінують службову недбалість (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України).

Наразі поліцейські департаменту стратегічних розслідувань в Хмельницькій області продовжують розслідування в цьому напрямку. Вирішується питання про оголошення підозри іншим учасникам схеми, які причетні до привласнення близько семи мільйонів гривень на ремонті інших ділянок доріг в регіоні.

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (21)
  • Андрій Пиріг

    Хвала Лабазюку і Симчишину. Знають хлопці що треба робити .

    Оксана Топольницкая reply Андрій Пиріг

    Андрій Пиріг ой знають,родина одного из них в Канади,власна квартира,переводчиця на английський,вчителька також з Вашого миста. В Испании ресторан,це тмльки 10 процентив,що знають люди,рано чи пизно им вернеться вони и их дити не будуть ради тим маеткам накрадених на крови наших хлопцив и дивчат.
  • Галина Грицюк

    ТОЖ ВИДНО ЯКІ ПО РОБИЛИ КРАСИВІ І ЯКІСНІ ДОРОГИ! ЦЕ ПРОСТО ЖАХ!
  • 799505

    Кара Божа заповіді забули що Бог є на небі
  • Василий Розуман

    Не привласнили , "спи#дили.

keyboard_arrow_up