Рейтинг зарплат директорів комунальних підприємств Хмельницького (ВИПРАВЛЕНО)

Рейтинг зарплат директорів комунальних підприємств Хмельницького (ВИПРАВЛЕНО)
Оксана Піддубна, Дмитро Гончар та Людмила Головко
  • Більшість керівників з першої десятки — медики.

  • Ми дізналися, скільки заробили 39 директорів за 2023 рік.

У Хмельницькому є 40 комунальних підприємств, підпорядкованих міській раді. Вони надають різноманітні послуги — від постачання тепла до продажу медикаментів. Ці підприємства також відрізняються один від одного доходами та видатками, кількістю працівників та тривалістю роботи. А ще — зарплатами керівників.

Журналіст vsim.ua подав запит до міської ради щодо зарплат директорів комунальних підприємств 2023 року. Відповіді надали 39 із 40 установ. Єдиним підприємством, яке цього не зробило, є «Навчально-тренувальний центр» (директор — Олександр Сціборовський). Установа надіслала листа про те, що ця інформація буде опублікована на сайті Національного агенства з питань запобігання корупції. Таким чином підприємство порушило закон «Про доступ до публічної інформації», у якому така відповідь вважається неправомірною відмовою.

Найбільшу середньомісячну зарплату минулого року мали директори комунальних підприємств медичного спрямування. У десятці лідерів нашого рейтингу саме вони обіймають більшість позицій. Очолює його директор Хмельницького міського центру первинної медико-санітарної допомоги №2 Людмила Головко. Їй нараховували у середньому понад 69,6 тисячі гривень щомісяця (до вирахування податків). Більш як третину її річної зарплати складають квартальні премії, яких нарахували три.

Відео дня

У трійці лідерів також є директор Хмельницької інфекційної лікарні Оксана Піддубна та директор Агенції муніципальної нерухомості Дмитро Гончар. Він 2023 року звільнився, з чим і пов’язане його перебування на верхівці рейтингу, адже його у цей період «розрахували».

В кінці нашого рейтингу — директор «Елеватора» Анатолій Білецький. Він пропрацював лише три дні, за що йому нарахували 1190 гривень. У місячному вимірі це близько 11 900 гривень. До слова, «Елеватор» є лідером за кількістю керівників. 2023 року їх було п’ятеро, якщо враховувати виконувачів обов’язки.

У трійці керівників з найменшими зарплатами також виконувач обов’язки директора «Хмельницькбудзамовника» Олександр Бондар та директор «Продезинфекції» В’ячеслав Вальоса. Їм нараховували у середньому 13 610 та 13 842 гривні щомісяця відповідно. Обоє працювали на своїх посадах весь 2023 рік. Повний рейтинг переглядайте нижче. Вказані середньомісячні зарплати до вирахування податків.

ВИПРАВЛЕННЯ: У рейтингу раніше було вказано неправильну середньомісячну зарплату Людмили Головко. Ми оновили інформацію в тексті та на інфографіці.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (20)
  • Алена

    Таке враження, що всв ці люди, судячи з їх зарплат, весь 2022 рік знаходились на передовій, рятували життя, лікували воїнів,  рили і облаштовували окопи...
    І ще, мабуть, ці комунальні підприємства дуже прибуткові, якщо їх очільники мають такі заробітні плати під час війни.

    Tereshenko reply Алена

    А в нас є збиткові комунальні підприємства? (ну окрім тролейбусного управління - там весь час ніби то невистачає коштів на усе). Колись на ВСІМ був матеріал на цю тему, то я навіть здивувався, навіть ЖЕКи, в яких куча людських боргів, і ті були в прибутку. А третя поліклініка (ну звідки там може бути прибуток великий... ) то взагалі була в лідерах по прибуткам.
  • Жанна

    Медики повинні отримувати гідну зарплату. Крапка. А от "директор муніципальної нерухомості" сам "наколядує"
  • Любов

    Оце  отримують, то ще мало
  • Dimitriy 🇺🇦✊🏻

    Нам потрібно їм позаздрити ?Чи яка має бути реакція ?

keyboard_arrow_up