Сезон полювання на парнокопитних на Хмельниччині : що слід знати мисливцям

Сезон полювання на парнокопитних на Хмельниччині : що слід знати мисливцям
Фото ілюстративне
  • Сезон полювання мав стартувати 2 листопада. Однак, його перенесли.
  • Коли мисливцям дозволять полювати на кабанів, козуль, бобрів, зайців та лисиць?

У суботу, 2 листопада, у Хмельницькій області мали відкрити сезон полювання на хутрових та парнокопитних тварин. Однак, у зв’язку з аномально теплими погодними умовами цієї осені у лісах перебуває багато грибників та відпочивальників. З метою недопущення нещасних випадків, всім користувачам мисливських угідь рекомендувало не розпочинати 2 листопада сезон полювання на території лісових мисливських угідь.

  • "Полювання на території лісових мисливських угідь державних підприємств лісового господарства перенесено до встановлення належних умов для здійснення полювання", -  йдеться на сайті обласного управління лісового та мисливського господарства.

Мисливцям нагадують про необхідність дотримання правил полювання. Цьогоріч визначено такі дні полювання:

  • на парнокопитних індивідуального полювання – усі дні тижня, а колективного та облавного – субота й неділя;
  • на бобра, зайця-русака, лисицю, єнотоподібного собаку, вовка – субота й неділя. Денна норма відстрілу зайця одним мисливцем – один заєць. Норму відстрілу єнотоподібної собаки та лисиці – не лімітовано.

Що потрібно для полювання:

Відео дня

- посвідчення мисливця;

- щорічна контрольна картка обліку добутої дичини і порушень правил полювання з відміткою про сплату державного мита;

- дозвіл на добування мисливських тварин;

- дозвіл на право користування зброєю;

- паспорт на собак мисливських порід, інших ловчих звірів і птахів у разі їх використання під час полювання.

У випадку недотримання правил полювання, відповідно до Кримінального Кодексу України, порушнику доведеться сплатити штраф, також у нього можуть конфіскувати знаряддя полювання і здобич чи, навіть, обмежити чи позбавити волі. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Мастер Автополив

    Главное, не подстрелить с пьяных глаз другого человека.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:49 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками. Хто вони 20:15 Дев’ять тисяч доларів хотів заробити хмельничанин переправою чоловіка за кордон, — поліція. 19:41 У Хмельницькому районі шукають зниклого чоловіка: прикмети 19:05 Потрібна кров для 8-річної хмельничанки Лізи: як допомогти Від читача 17:26 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 18:46 Зберігав наркотики, пропонував хабар: шепетівчанину загрожує тривалий термін ув'язнення 18:18 З якою швидкістю їздять тролейбуси у Хмельницькому (КАРТА) 17:56 В ОДА розповіли, скільки коштів отримали в кредит підприємці Хмельниччини у квітні 17:32 «Йому назавжди 25»: у Хмельницькому попрощалися із Максимом Ковальчуковським photo_camera 17:02 У дитсадку в Хмельницькому районі травмувалась 5-річна Єва. Деталі 16:33 Прокурори вимагають позбавити волі посадовицю з Хмельниччини, яка взяла хабар 15:54 Де не буде світла і води у Хмельницькому 8 травня (АДРЕСИ) 15:15 На в’їзді у Кам’янець водій на ВАЗ врізався у відбійник 14:36 Зеленський вручив «Хрест бойових заслуг» захиснику з Хмельниччини (ФОТО) 14:13 З крана тече іржава вода: яка причина і що робити 13:44 Як працюватимуть дитячі садочки влітку у Хмельницькому 13:20 Ціни на кавуни: за скільки продають у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 12:28 На Хмельниччині викрили групу «чорних» лісорубів, — ДБР photo_camera 11:57 Суди зобов'язали «Хмельницькобленерго» безкоштовно підключити електрику переселенці 11:27 Обласна ветлікарня незаконно купувала електровелосипеди у «свого» постачальника, — прокуратура
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up