На Хмельниччині суд поновив на роботі водія, якого звільнили за прогули

На Хмельниччині суд поновив на роботі водія, якого звільнили за прогули
Фото ілюстративне
  • Чоловіка звільнили з підприємства, але він звернувся до суду.

 

Водія хмельницького автотранспортного підприємства звільнили за прогул. Однак чоловік з таким рішенням не погодився та звернувся до суду.

"Чоловік стверджує, що тоді він був на лікарняному після ДТП, у яку потрапив під час виконання посадових обов’язків – здійснюючи пасажирський міжнародний рейс. Він подав підприємству лист непрацездатності, в якому зазначено про виробничу травму, але там цей факт приховали, через що водій не отримав ні лікарняних, ні належних компенсацій, а за час вимушеного прогулу – ще й зарплати", - йдеться у повідомленні Хмельницького апеляційного суду.

Представник підприємства направив до суду відзив, заперечивши усі факти позивача. Мовляв, у листку непрацездатності причиною захворювання вказано "нещасний випадок на виробництві та його наслідки", проте у серпні 2020 року жодного нещасного випадку в ПП не було. Сам листок непрацездатності на день звільнення водій не подав, хоча був відсутній на роботі. Тому йому направили лист з повідомленням про звільнення за прогул. 

Відео дня

"Суд зауважує, що прогул – це відсутність працівника на роботі без поважних причин більш як три години (безперервно або в цілому). При цьому відсутність за станом здоров’я належить до поважних причин. За даними листів непрацездатності, чоловік був на лікарняному з 14 серпня по 8 вересня 2020 року та з 9 вересня по 19 жовтня 2020 року.

Тому, на думку суду, його слід поновити на роботі та стягнути з роботодавця на його користь 46 080 гривень за час вимушеного прогулу (з 14 жовтня 2020 року по 14 травня 2021 року)", - зазначили у суді.

Щодо нещасного випадку на виробництві, факт якого заперечує відповідач, суд зазначає, що окрім пояснень позивача, про обставини дорожньо-транспортної пригоди йдеться у протоколі про адміністративне правопорушення.

У підсумку суд задовольнив вимоги позивача: поновив його на роботі на посаді водія, стягнув з підприємства на його користь середній заробіток за час вимушеного прогулу – 46 080 гривень, зобов’язав ПП провести розслідування нещасного випадку, який стався на підприємстві за участю позивача, прийняти його листи непрацездатності та провести розрахунок за ними, виготовити дублікат трудової книжки позивача без запису про звільнення його у зв’язку прогулом без поважних причин згідно з п. 4 ст. 40 КЗпП, а також стягнув на користь незаконно звільненого водія 3 тисячі гривень моральної шкоди.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач41

    Хоч хтось добився правди,але не віриться що простий смертний,мабудь ,десь є добрі люди в судових органах або в вищих структурах.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up