На Хмельниччині відкрили меморіальну дошку кіборгу Руслану Присяжнюку

На Хмельниччині відкрили меморіальну дошку кіборгу Руслану Присяжнюку
В честь військового, який загинув у бою в районі аеропорту Донецька, відкрили пам’ятну дошку у школі на Летичивщині.

Урочисте відкриття  у Голенищівській ЗОШ І–ІІІ ступенів відбулося вчора, 20 січня. - Сьогодні відбувається подія, яка болить кожному з нас. Один з випускників повертається до своєї рідної школи меморіальною дошкою. Але допоки ми живі – житиме пам'ять про наших героїв. Руслан з меморіальної дошки щодня зустрічатиме та проводжатиме поглядом учнів та нагадуватиме кожному з нас, що він поклав життя аби ми жили в мирній квітучій Україні, - зазначив перший заступник голови райдержадміністрації Йосип Антошевський

Руслан отримав повістку по мобілізації 23 серпня 2014 року. Пішов служити в десантні війська, його направили в Житомирвьку 95-ту окрему аеромобільну роту. В цей час формувався 90-тий окремий десантно-штурмовий батальон «Житомир». У ньому солдат Руслан Присяжнюк проходив бойову підготовку на місцевому полігоні.
15 січня 2015 року під час ротації військ Руслан потрапив у аеропорт, а 20 січня в Донецькому аеропорту загинув. Рідні, не знаючи, що сталося з Русланом, шукали його.  

Указом Президента України від 15 травня 2015 року Руслан був нагороджений орденом «За мужність» III ступеня  за особисту мужність і високий професіонализм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

Відео дня

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:08 Історія 84-річної Асі Михайлівни, яка камінцями «латає» дороги в Хмельницькому photo_camera 19:11 ВСІМ Бізнес-ліга: календар заключних матчів 18:07 У Хмельницькому погасили марку, присвячену ворожим кораблям play_circle_filled photo_camera 17:45 Мешканець Хмельницького району отримав 9 років за вбивство Від читача 17:26 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 17:09 Хмельничан опитуватимуть про користування громадським транспортом: як це відбуватиметься 16:42 Комунальне підприємство на Теофіпольщині змусили заплатити за незаконну вирубку лісу 16:04 Для міської лікарні купили обладнання на 26,5 мільйона (ФОТО) photo_camera 15:57 Скільки коштує навчання у хмельницьких ВНЗ (ІНФОГРАФІКА) 15:21 Промисловості Хмельниччини вимикатимуть світло ввечері 8 травня 14:11 На фасаді університету в Кам'янці відкриють дошку пам’яті воїну Руслану Козаку 13:00 Через ворожу атаку ввечері можливі відключення, – «Укренерго» 12:14 В аварії поблизу Хмельницького постраждав 17-річний мотоцикліст 11:00 У Шепетівці чоловік з наркотиками пропонував поліцейським 10 тисяч гривень хабаря 10:02 Залишила прощальну записку: на Хмельниччині шукали дитину 09:01 На сусідній Вінниччині атаковано енергооб’єкт
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up