На Хмельниччині виявили «списані» й закинуті протирадіаційні укриття

На Хмельниччині виявили «списані» й закинуті протирадіаційні укриття
Фото - ілюстративне
  • Одне розраховане на 50 осіб, інші – на понад 4,5 тисячі.

Закинуті й «списані» протирадіаційні укриття виявили правоохоронці на Хмельниччині.

Так, Теофіпольська селищна рада із балансу комунального підприємства неправомірно списала 59 багатоквартирних будинків, у підвалах яких наявні 29 протирадіаційних укриттів.

«Незаконні дії органу місцевого самоврядування створили передумови для можливого переходу споруд до приватної власності», - наголошують в обласній прокуратурі.

Відео дня

Об’єкти, загальною площею майже 10 тис кв м, можуть розмісти понад 4,5 тис осіб.

У разі виникнення надзвичайної ситуації нікуди буде сховатися й мешканцям Новокостянтинівського будинку-інтернат для громадян похилого віку та осіб з інвалідністю. Їхнє протирадіаційне укриття, хоч й розраховане на 50 осіб, але в зовсім непридатному стані.

Порушеннями у Теофіполі й на Летичівщині зацікавилися прокурори Волочиської та Летичівської окружних прокуратур й звернулись до Хмельницького адміністративного окружного суду. Суд зобов’язав адміністрацію Новокостянтинівського будинку-інтернату  привести захисну споруду в стан готовності, а Теофіпольську селищну раду – оформити та зареєструвати право комунальної власності на укриття в багатоквартирних будинках.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up