На Хмельниччині водій просив суд арештувати його замість штрафу

На Хмельниччині водій просив суд арештувати його замість штрафу
  • За словами чоловіка, суд не врахував, що стягнення в розмірі 850 гривень буде важким фінансовим ударом по його сім`ї.
  • Суд відхилив прохання.

Хмельницький апеляційний суд відхилив прохання водія застосувати до нього більш суворе покарання. Чоловік просив змінити йому вид адміністративного стягнення: зі штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами на арешт.

Волочиський районний суд визнав апелянта винним у повторному протягом року керуванні автомобілем без обов’язкового технічному контролю та оштрафував його на 850 гривень і на 3 місяці позбавив права керування транспортними засобами, — повідомили в апеляційній інстанції.

“Свою вину у вчиненні правопорушення чоловік визнав. Сказав, що хотів пройти техогляд, але сімейні обставини та завантаженість на роботі не дали можливості це зробити, про що щиро шкодує”, – йдеться в повідомленні ХАС.

Відео дня

А от з обраним видом стягнення він не погодився. Тому просив апеляційний суд його змінити в межах санкції статті й накласти на нього адміністративний арешт на 5 діб. За його словами, суд не врахував, що таке стягнення буде важким фінансовим ударом по його сім`ї.

Апеляційний же суд вказав, що за законом він не може змінити штраф на арешт, погіршивши становище апелянта на його вимогу. І позаяк постанова суду першої інстанції законна, то підстав для її скасування чи зміни немає.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Остап

    Не так фінансовий удар, як три місяці сидіти без роботи.

keyboard_arrow_up