На Хмельниччині засуджений чоловік хотів стягнути 100 тисяч з дружини

На Хмельниччині засуджений чоловік хотів стягнути 100 тисяч з дружини
  • Цивільна дружина перешкоджала спілкуватись ув’язненому з дітьми.
  • За це він потребував моральної компенсації.

Засуджений просив суд стягнути з цивільної дружини 100 000 грн моральної шкоди за те, що жінка не дає можливості йому спілкуватися з дітьми.

За інформацією Хмельницького апеляційного суду, чоловік з 2016 року відбував покарання у «Вінницькій установі виконання покарань (№1)». Він звернувся до суду та пояснив, що у 2017 році цивільна дружина викрала спільних сина й доньку з будинку за місцем їх проживання у Кам`янці-Подільському. Таким чином він не має можливості з спілкуватися з дітьми.

Суд зобов’язав жінку не перешкоджати спілкуванню батька з дітьми по телефону, але судове рішення вона не виконала.

Відео дня

Тому чоловік попросив суд зобов`язати жінку виконати судове рішення, а також стягнути на його користь 100 000 гривень в якості моральної шкоди, яку вона йому завдала через викрадення дітей і позбавлення спілкування з ними, – розповіла пресслужба апеляційного суду.

Проте Кам`янець-Подільський міськрайонний суд засудженому відмовив. Адже, питання про обов’язок жінки не шкодити спілкуванню батька з дітьми вже вирішувалось за постановою Хмельницького апеляційного суду від 12 березня 2020 року. Тому немає підстав ухвалювати нове судове рішення і стягувати моральну шкоду.

Чоловік вважав таке рішення незаконним і оскаржив його до апеляційного суду. Однак у засідання не з’явився. Як повідомили в установі, він відмовився брати участь в судових засіданнях у цей час у зв’язку з релігійними переконаннями.

Апеляційний суд скаргу не задовільнив. На підставі постанови Хмельницького апеляційного суду від 12 березня 2020 року відділ ДВС у Кам`янці-Подільському відкрив виконавче провадження. Примусове виконання рішення суду регулюється Законом «Про виконавче провадження». Відповідно до цього Закону, виконання судових рішень і рішень інших органів покладається на органи державної виконавчої служби.

У висновку суд пояснив: не можна зобов`язати особу виконувати постанову, ухваливши з цього приводу інше судове рішення.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Александра Морозова

    Просто " батько року", так любить своїх дітей, що хоче у них же відібрати 100 тисяч.
  • Ігор Ковальчук

    І праввльно зробив би.

    Станіслава Яворська reply Ігор Ковальчук

    Ігор Ковальчук подивись 95 випуск програми ,,Контролер,,з Ярославом Куц

keyboard_arrow_up