На Хмельниччині збили ворожу ракету: що відомо

На Хмельниччині збили ворожу ракету: що відомо
  • Під час повітряної тривоги пролунали вибухи на Хмельниччині, Львівщині й Тернопільщині.

Сьогодні, 14 червня, в Хмельницькому почалась повітряна тривога. Сирени загуділи о 12.38. Тривога поширилась на всю територію України, крім Херсонської області і Криму. 

Після 13.00 в соцмережах спочатку почали з’являтися повідомлення про прильоти на сусідню Тернопільщину. Начебто, вдарили по Кременецькому району. 

Відео дня

Інформацію про вибухи підтвердив мер Тернополя Сергій Надал. Голова Тернопільської ОВА Володимир Труш також написав про те, що в області працює ППО.

"За попередньою інформацією, щойно сили протиповітряної оборони спрацювали по  кількох ворожих ракетах над Тернопільщиною. Спеціалісти виїхали на місця вибухів. Попередньо, жертв та руйнувань немає. Інформація уточнюється", - Володимир Труш. 

Користувачі мереж також помітили на Хмельниччині ракети, що летіли в сторону сусідньої області

Близько 13.20 про вибухи повідомили вже й на Львівщині. Голова Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що працює ППО. 

"Над Золочевом сили ППО збили ракету. Внаслідок падіння ракети пошкоджень зазнав об’єкт цивільної інфраструктури. Інформація про потерпілих уточнюється", Максим Козицький.

Згодом почали поширювати інформацію про приліт в Хмельницьку область. Інформацію підтвердив голова ОВА Сергій Гамалій. 

"За попередньою інформацією, сьогодні, під час повітряної тривоги, сили протиповітряної оборони збили ворожу ракету. Уламки впали в полі, пошкоджень споруд немає. На даний час здійснюється пошук місця падіння/уламків збитої ракети. 

Попередньо - жертв та руйнувань немає. Інформація уточнюється. Звертаюся до усіх та закликаю залишатися в укриттях під час повітряних тривог", - закликав Сергій Гамалій.

О 13.54 повідомили про відбій. 

Мешканці Хмельниччини знайшли в полі уламки збитої ракети.

Фото з телеграм-каналу Хмельницький.LIVE

Мер Кам'янця Олександр Посітко повідомив, що ракети летіли і на Чернігівську область. Там також спрацювало ППО. 
Львівській, Тернопільській, Хмельницькій та Чернігівській області на відмінно відпрацювала ППО. У всіх областях збили декілька крилатих ракет, а в Чернігівській — «Точку-У». День нашого ППО! Найкращі!"

Стало відомо, що уламки ракети, яку збили над Золочевом Львівської області впали на цегельню. 

"Наразі відомо, що постраждали четверо людей. Серед них одна дитина. Стан постраждалих лікарі оцінюють як легкий та середньої важкості. Запускали ракету з південно-східного напрямку", - повідомляє Максим Козицький. 

 

У Генштабі ЗСУ повідомили о 16.12, що ракети летіли з акваторії Чорного моря. Наша ППО збила 3 ворожі ракети. Одну з них - з ПЗРК.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (201)
  • Анна Кухаренко

    Низький уклін дорогі наші Воїни, Слава Героям
  • Нина Панюшкина

    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Галина Візовська

    Дякую ЗСУ
  • Коля Волощук

    Чому мер Кам'янця говорить про Чернігівську область? Може молоді журналісти не розрізняють Чернігівську і Чернівецьку області?

keyboard_arrow_up