На хмельницькій набережній буде 3 льодові скульптури: які саме і хто їх робить (ФОТО)

На хмельницькій набережній буде 3 льодові скульптури: які саме і хто їх робить (ФОТО)
  • Композиції почали робити у суботу, 15 січня.

  • Дві вже готові, робота над третьою триває.

На набережній Південного Бугу у Хмельницькому з’явилися три композиції з крижаних скульптур. Перша з них — це напис «Я ❤️ Хмельницький», друга — напис «Слава Україні» з тризубом та ялинками, третя — три хрести та стіл з чашею. Остання ще не завершена, над нею продовжують працювати майстри. Лід для скульптур брали з Південного Бугу.

Чому на набережній з’явилися ці композиції, розповів депутат Хмельницької міської ради від «Команди Симчишина» Ярослав Каюк. Обранець народився в Івано-Франківській області. Саме з цим пов’язане створення скульптур. Ярослав Каюк розповів, що на Західній Україні традиційно вирізають крижані скульптури до Водохреща.

Останні кілька років це хотіли зробити й у Хмельницькому, однак не дозволяла погода. Та цього року задум все ж вдалося втілити:

Відео дня

— Я звернувся до своїх рідних та друзів з Прикарпаття, щоб вони нам допомогли, тому що я сам фізично цього зробити не можу, тому що потрібно багато людей, і вони з радістю погодилися та приїхали. І от ми з суботи активно працюємо, включені в роботу депутати з «Команди Симчишина», безпосередньо всі випилювали кригу, носили її руками, — розповів Ярослав Каюк.

Він також сказав, що третя композиція — з хрестами, столом і чашею — призначена для освячення води на Водохреще. Воно відбудеться 19 січня о 07:30.

 

 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Читач79

    Думки типового виборця Симчишина

    "Побудувати завод, щоб хмельниччани мали стабільні робочі місця" - повна фігня.

    "Зробити льодові. скульптури" - наш мер найкращий, він про нас дбає.
  • Артур Каш

    Хоть би вандали не поруйнували.

keyboard_arrow_up