На хмельницькому “Електротрансі” відкрили меморіальні дошки загиблим працівникам

На хмельницькому “Електротрансі” відкрили меморіальні дошки загиблим працівникам
Фото тут і в тексті - Хмельницька міська рада
  • Працівники підприємства Віктор Пасєка, Сергій Остапчук і Володимир Величко загинули у російсько-українській війні.

На фасаді комунального підприємства “Електротранс” у Хмельницькому з’явились три пам’ятні дошки. Меморіальні знаки відкрили в шану трьом працівникам підприємства, які загинули під час неоголошеної війни. Це Віктор Пасєка, Сергій Остапчук та Володимир Величко. 

Сьогодні, 10 грудня, на території підприємства зібрались рідні, близькі, побратими і небайдужі хмельничани. 

Обряд освячення меморіальних дошок провів військовий капелан 8-го полку спеціального призначення, протоієрей Олег Макаровський. Про це зазначили у пресслужбі міської ради. 

Відео дня

Довідка: 

Пасєка Віктор Степанович народився 8 червня 1965 року в селі Мончинці Красилівського району Хмельницької області. З 1984 по 1986 проходив строкову військову службу.
 З 1987 року проживав у Хмельницькому, де працював водієм тролейбуса у Хмельницькому комунальному підприємстві "Електротранс". 

2018 року чоловік був направлений в район проведення ООС на території Донецької та Луганської областей. Спочатку служив як мінометник, згодом – командир відділення у 10-й окремій гірсько-штурмовій бригаді Збройних Сил України (молодший сержант). Загинув 18 березня 2021 року в районі села Горлівка Донецької області внаслідок кульового поранення в голову.


Остапчук Сергій Васильович народився 28 липня 1970 року в селищі Антоніни Красилівського району. Навчався у хмельницькій ЗОШ №22. Після проходження строкової служби Сергій працював слюсарем ремонтної бригади в Антонінському ремонтно-транспортному підприємстві. Працював також столяром і електромонтером у другій поліклініці. З 2013 року працював слюсарем ХКП «Електротранс».
 
У 2015 році Сергій Остапчук був мобілізований у ряди Збройних Сил України. 24 червня 2018 року був поранений від обстрілів окупантів на Світлодарській дузі в районі селища міського типу Луганське Донецької області. Від ран голови та грудної клітини помер у лікарні.


Величко Володимир Володимирович народився 3 червня 1971 року у Хмельницькому. Навчався у школі-інтернаті №2, закінчив Бердичівську школу прапорщиків, проходив службу в Афганістані.
 Боєць Добровольчого Українського Корпусу «Правий сектор», спецпідрозділ «Дніпро-1». Загинув 12 серпня 2014 року поблизу міста Мар’їнка Донецької області.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up