На хмельницькому пляжі рятувальники пропонують випити чаю і підзарядити телефон. Охочих поки немає

На хмельницькому пляжі рятувальники пропонують випити чаю і підзарядити телефон. Охочих поки немає
  • З початку сильних морозів на міському пляжі працює пункт обігріву
  • Тут вгостять чаєм з печивом, можуть обробити рани і навіть дати ковдру зігрітись
  • Відвідувачів небагато. Серед постійних «клієнтів» лише рибалки і безхатьки.

 

Намет, де розташувався пункт обігріву, помітно здалеку. З труби йде дим, а поблизу стоїть техніка надзвичайників. Черги тут немає, та й охочих погрітись поки теж. В середині тепло, пахне димом. Тут дровами палять пічку. Гілки несуть з «острову кохання», вже тут їх пиляють і ріжуть. 
На пункті працює двоє – черговий і його помічник. Рятувальники запрошують і показують все, що пропонують людям.

По обидві сторони - дерев’яні столи і лавки. Усім, хто заходить, пропонують випити гарячого чаю, кави з печивом. 
Є розетка, тому запросто можна підзарядити свої гаджети. Тим, хто дуже змерз, можуть навіть запропонувати постільну білизну, ковдру. 
На столі лежать харчі, хліб, папір, на якому чергові записують усіх відвідувачів, аптечка. 

Гріються отакою "буржуйкою"
- В нас не просто палатка, а пост, на якому є свій черговий, помічник. Щоранку і щовечора маємо звітувати про ситуацію. Записуємо всіх своїх відвідувачів і передаємо на оперативно-координаційний центр, - пояснює командир відділення 37 державної пожежно-рятувальної частини Віталій Трембовецький. 

Аптечка набита вщент. Є еластичні, звичайні бинти, пластир, стерильні серветки, медичні рукавички, йод та перекис. Знеболювального чи будь-яких пігулок там не виявилось. Кажуть, вміст переважно розрахований на випадок різних переломів. Тим паче, на своїй пам'яті і не пригадають, коли доводилось надавати першу медичну допомогу. 

Пункт запрацював 5 січня і діятиме аж до тепла. За цей час тут побувало близько півсотні людей. Найчастіше заходять чоловіки, які рибалять на Південному Бузі, а також безхатьки. Останнім тут давали їжу, вгощали хлібом з салом. 

Відео дня

Усі витрати взяла на себе організація "Червоного Хреста". Тут кажуть, якщо побільшає відвідувачів, то для безпритульних роздаватимуть і теплі речі. 

Надзвичайники кажуть, хмельничани за бажанням і самі можуть долучатись - приносити харчі або, теплі речі або ж медикаменти.

Так тут ріжуть сухі дерева, аби палити пічку

На столі - вже залишки кави і печива

У важкий алюмінієвих чайниках гріють водуРятувальники кажуть, що раніше за день могло бути до 20 людей. Всі столи були зайняті

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up