На Кам’янеччині батько й син порибалили на понад 36 тисяч

На Кам’янеччині батько й син порибалили на понад 36 тисяч
Фото зі сторінки Хмельницького апеляційного суду
  • Рибалки незаконно виловили понад 500 рибин і червонокнижного вирезуба причорноморського.
  • Сума збитків, завданих ними державі, становить понад 36 тисяч гривень.

Батько та син з Кам’янеччини 5 травня 2021-го пішли на рибалку. Незаконну. Виловили понад пів тисячі рибин. Зокрема, й червонокнижного вирезуба причорноморського, вилов якого категорично заборонений.

Рибалок упіймали. 17 травня 2022-го відбувся суд. Батька й сина визнали винними у незаконному зайнятті рибним добувним промислом. Призначили покарання.

Однак під час розгляду кримінального провадження цивільний позов про відшкодування завданої шкоди ніхто не заявляв. А сума збитків, завданих рибалками рибному господарству територіальної громади, – чимала. За висновками судових інженерно-екологічних експертиз - 36 201 гривню.

Відео дня

Сімейство добровільно не компенсували їх, тож ж із позовом в інтересах держави в особі Новоушицької селищної ради до суду звернувся прокурор. Вимагав стягнути з рибалок по 18 100 гривень шкоди, яку вони заподіяли навколишньому природному середовищу унаслідок незаконного зайняття рибним добувним промислом.

Батько та син позов не визнали, зауважують в Хмельницькому апеляційному суді. Обидва переконані, що жодного кримінального правопорушення не вчиняли.

Утім, Новоушицький районний суд їхні доводи відхилив, зауваживши, що їхня вина у порушенні вимог законодавства про охорону тваринного світу доведена й встановлена вироком суду, який набрав законної сили.

Тож тепер рибалки спільно мають сплатити 36 200 гривень збитків. Не дешева така вийшла риболовля, правда?

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up