На кладовищах Хмельницького проблеми з постачанням води

На кладовищах Хмельницького проблеми з постачанням води
  • Наближаються поминальні дні і хмельничани масово йдуть прибирати могили родичів.

  • Для зручності на кладовищах стоять бочки з водою. Проте наразі вони пусті.

  • Чому так сталося, дізнавалися журналісти vsim.ua.

Незабаром у Хмельницькому розпочнуться поминальні дні. Для християн східного і західного обрядів вони пройдуть з різницею в один тиждень. Проте прибирати могили родичів хмельничани починають заздалегідь. На кладовища йдуть із мотиками, відрами та віниками. Є й ті, хто приніс сюди кілька квіткових кущів та хоче посадити їх на могилі померлого родича.

Проте вдається це не всім. Хмельничани говорять, що на кладовищах є проблема з водою. Наприклад на кладовищі, що знаходиться в Шаровечці, стоять три бочки з водою і всі вони пусті, запевняє мешканка Валентина Іванівна.

Відео дня

 

  • Я прийшла на могилу коханого чоловіка. Він помер чотири роки тому і я сюди приходжу дуже часто, як лише здоров’я дозволяє. Сьогодні вирішила посадити тут квіти, але в жодній бочці немає води. Якби знала, то привезла з собою, хоч і важко було б нести, але взяла б. Хочу оновити квіти, підсадити трохи свіжих інших сортів, щоб цвіли тут довше, - говорить Валентина Іванівна.

“Воду не встигають підвозити”

Та сама ситуація і на кладовищі в Раковому. Там стоїть дві бочки для води, які поповнюються постійно, проте відвідувачів на кладовищі стільки, що комунальники не встигають наповнювати їх водою.

  • У нас на всіх кладовищах стоять бочки, які ми наповнюємо водою. На балансі у нас 14 кладовищ і на всі одночасно завести воду ми не можемо. У нас всього одна водовозка, яка має поїхати заправитися водою на набережну, а потім розвети ту воду. Всі кладовища обслуговуються почергово. Зараз на кладовищі багато людей, всі прибирають і тому ємність порожніє за кілька годин. Через це можуть бути деякі незручності. Наприклад, на Шаровечку ми завезли воду зранку і зараз дійсно там вже вона закінчується, будемо везти ще й в другій половині дня, - розповідає начальник спеціалізованого комунального підприємства «Хмельницька міська ритуальна служба» Сергій Бортник.

Комунальники запевняють, що такі перебої з водою на місцевих кладовищах - явище тимчасове. А для тих, хто зібрався провідати могилу родичів та здійснити там прибирання радять, про всяк випадок, захопити з собою пляшку води.

 

Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті та у Facebook, Telegram,  Instagram та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Александр Плетнёв

    На Шаровечці води в бочках не було  ще на початку квітня... "Працювала" лише класична криниця з відром  на вході.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up