На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища

На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища
Фото: Хмельницький рибоохоронний патруль
  • Спеціалісти рибпатруля хочуть покращити відтворення риби на водоймі-охолоджувачі ХАЕС.

На водоймі, яка охолоджує Хмельницьку атомну електростанцію, встановлюють штучні нерестовища. Роблять це для того, щоб покращити умови природного відтворення водних біоресурсів.

Про це повідомили у Хмельницькому рибоохоронному патрулі.

У відомстві розповіли, що на Нетішинському водосховищі з'явилося 150 штучних нерестових гнізд. Їх встановив користувач, який займається діяльністю в умовах режиму спеціального товарного рибного господарства під контролем рибоохоронного патруля. Далі, йдеться в дописі, спеціалісти стежитимуть за станом відкладеної ікри.

Відео дня

«Штучні нерестовища утримуватимуть ікру на однаковій глибині з рівнем води, даючи ікринкам якомога більше шансів на виживання», – розповіли у Хмельницькому рибоохоронному патрулі.

У службі кажуть, що субстрат для штучних нерестовищ виготовляють з природних матеріалів – хвойних гілок, сухої трави, очерету, коріння дерев, кущів, на яких відкладають ікру сазан, лящ, плітка та інші аборигенні мешканці наших водойм.

За їхніми словами, головна перевага штучних гнізд за умови дефіциту природного нерестовища  – це низька вартість, достатня міцність і екологічно чистий матеріал.

Читайте  також: Наловили риби на мільйон гривень: на Хмельниччині затримали браконьєрів

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up