На перше вересня з новою зачіскою. У центрі Хмельницького безкоштовно стригли хлопчиків

На перше вересня з новою зачіскою. У центрі Хмельницького безкоштовно стригли хлопчиків

Дітей із малозабезпечених, неблагополучних та вимушено переселених сімей готували до початку навчального року. Досвідчені перукарі не лише стильно підстригли хлопчиків, а й розповіли кожному як підтримувати свої зачіски та доглядати за волоссям. 

Благодійна ініціатива «Стильна стрижка в подарунок» подарувала нову зачіску хлопчакам віком від 8 до 16 років. Всі діти із багатодітних, малозабезпечених, вимушено переселених родин. Організатором акції виступив ХОБФ «Карітас» у рамках проекту «Мобільна робота з молоддю». Із дітками прийшли батьки. Вони розповідають про власні уподобання щодо зачіски. 
Мій син не дуже любить розчісуватись, тож йому потрібна стрижка, яка не вимагає уваги, - розповідає мати одного із хлопчиків Марина. -  До цього ми стриглись в іншій перукарні, тепер хочемо подивитись, що нам запропонують ці майстри. Працівники тут всі стильні, модні, то ж повинні виконати цікаву і сучасну стрижку. 

Подібна ініціатива проводиться вперше. Зовнішній вигляд має вплинути на самооцінку дітей, впевнена координатор проекту Юлія Житкевич. Тим паче, коли послуга надається безкоштовно. Клієнтам перукарні за це б довелося заплатити 200 гривень, а за дитячу зачіску – 120. 

- Ми переїхали у Хмельницький з Луганська, - розповідає мама Наталя. – Дуже задоволені, що є така можливість. Мій Денис сам собі робить зачіску ірокез. А ще захоплюється персонажем Каєм із мультика «Ніндзяго». Тож яку стрижку захоче навіть не уявляю.  


- Таку акцію робимо насамперед для молоді, адже наша перукарня підтримує різні волонтерські рухи, - пояснює адміністратор закладу Уляна Корольова. - Діток обслуговують четверо майстрів протягом цілого дня. Їм навіть давали настанову не поспішати. Перукарі в нас всі кваліфіковані, навчались у Києві. Стрижки обиратимуть самі, але якщо в дитини чи батьків будуть побажання, то їх теж врахують. 

На одну зачіску йшла година часу. 

Самі хлопчаки від нових зачісок в захваті. Хоч на камеру говорити все соромляться. Шістнадцятирічний Артем довго підбирає необхідні слова та все ж зізнається, що у йому новий стиль сподобався. 
Підготувала Олена Похитун 

Відео дня

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    а когда девочек стричь бесплатно будут?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up