На Південному Бузі чоловік провалився під лід (ОНОВЛЕНО)

На Південному Бузі чоловік провалився під лід (ОНОВЛЕНО)
Фото ГУДСНС у Хмельницькій області
  • Чоловік був на лижах та з вітрильником. 

  • Зараз на місці працюють рятувальники та є “швидка”

У вівторок, 27 грудня, в обласному центрі під лід провалилась людина. Це трапилось близько 16.00. На місце пригоди викликали рятувальників.

В управлінні з надзвичайних ситуацій повідомили журналісту vsim.ua, що вони наразі працюють на місці й деталі події зможуть розповісти згодом. В телеграм-каналі Хмельницький Live виставили відео події. На ньому видно як надзвичайники тягнуть по льоду рятувальний човен, а неподалік від пляжу людина провалилась у воду. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений Новини Хмельницького (@vsim_ka)

Відео дня
div>

 

Хмельничанин Юрій, який саме проїжджав повз набережну повідомив, що потерпілий вийшов на лід на лижах та з вітрильником. Його вже витягнули на берег.

На місце події разом з рятувальниками прибула й карета швидкої. Про те, в якому стані наразі перебуває постраждалий поки невідомо. 

ОНОВЛЕНО:

Надзвичайники зазначають, що до Служби порятунку про інцидент повідомили підлітки, котрі перебували на пляжу річки.

Коли рятувальники прибули на місце події з’ясувалося, що 56-річний чоловік вирішив зайнятися сноукайтингом, але через надто тонку кригу провалився на відстані близько 100 метрів від берега та негайно потребував допомоги.

Оцінивши обстановку надзвичайники розпочали рятувальну операцію. За допомогою надувного човна ДСНСівці дісталися до чоловіка, після чого за допомогою рятувального кола витягнули його з води.

Постраждалий від госпіталізації відмовився. Рятувальники додають, що відчайдусі пощастило, адже він був одягнутий в лижному спорядженні, яке набравши води, тягнуло його під воду. Тож він тримався на «повітряному змії», який використовував для руху кригою.

Фото ГУ ДСНС у Хмельницькій області

 

Фото ГУ ДСНС у Хмельницькій області

Рятувальники нагадують хмельничанам, що лід, на який зараз виходять люди, має товщину від 3 до 5 сантиметрів. Це у майже півтора раза менше за допустимий мінімум. Також відлига зменшує щільність льоду та робить його крихким. Риболовля чи інші види розваг у таку погоду можуть стати фатальними.

Як допомогти постраждалому на льоду

— Пам’ятайте, якщо ви стали свідком нещасного випадку на льоду, одразу телефонуйте в Службу порятунку «101», — кажуть надзвичайники

Для надання допомоги постраждалим можна скористатися будь-якими підручними засобами: ременем, палицею, мотузкою, поводком для собак. 

Головне пам’ятати, що постраждалий може бути в стані шоку, паніки та, рятуючись, може потягнути за собою. В такому разі найкраще було б знайти будь-яку річ, щоб покласти її між собою та потерпілим. 

Діставши людину з води, потрібно одразу відповзти від пролому на найбільш безпечну відстань та, за необхідності, надати потерпілому домедичну допомогу. Пам’ятайте прості поради та бережіть себе!

Читайте також: Біля Малиничів зіткнулися 3 автомобілі. Постраждала дитина

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (54)
  • Sergiy Yanovitsky

    Люди, чого ви такі злі? Людина замість того щоб бухати на дівані як усі, займається спортом, тверезий, і за це ви його ненавидите?
    Трохи потренувались рятувальники в реальних умовах, для них це корисний досвід.

    Андрей Денисенко reply Sergiy Yanovitsky

    Sergiy Yanovitsky 2000%

    Olena Kozyrenko reply Sergiy Yanovitsky

    Oleksandr Brovko , стидно за земляків 🥺

    Oleksandr Brovko reply Sergiy Yanovitsky

    Sergiy Yanovitsky Бо не такий як всі - біла ворона, тому потрібно заплювати, заклювати, шоб не відрізнявсі )
    А так да, всі дуже послідовно накачуються алкоголем у передсвяткові та святкові дні; дуже відповідально у такому стані потрапляють у дтп, вчиняють бійки, нищать комунальне майно і багато іншого. Але це норма, бо всі так роблять
  • Татьяна Тищенко

    Самовбивць не варто рятувати.  Він все рівно вб'є себе в інший раз чи іншим способом сконає.
  • Галя Мамий

    Може вручну наловить рибки,бо на вудку певно не клювало.
  • Олександр Дзюблюк

    Які всі добрі ... аж страшно ...

keyboard_arrow_up