На Проскурівській потрощили яйце за 5 тисяч гривень

На Проскурівській потрощили яйце за 5 тисяч гривень
Фото управління культури і туризму Хмельницької міськради.
  • У Хмельницькому виставили 11 писанок, які робили діти.
  • Одне яйце в перший же день потовкли невідомі. Винних шукатиме поліція.

На майданчику біля кінотеатру Шевченка до фестивалю «Великодній дивосвіт» виставили велетенські писанки. Виготовляли їх хмельницькі школярі. Одне із святкових яєць не простояло на Проскурівській і дня. У ніч із п’ятниці на суботу невідомі розтрощили писанку. Усе це зафіксували камери.

- Аж три бригади в центрі міста під камерами впродовж кількох годин знищували писанку. І ні патруля на той момент… Печально. Катали тим яйцем туди-сюди і докатали аж до міського будинку культури. На камерах всі ці персонажі є. Спочатку прийшло двоє сфотографуватися, сперлися і воно впало. Вони втекли. Потім ще прийшло двоє. Покатали його туди-сюди. А потім ще двоє. Це печально насправді. Тепер начальник управління не спить і думає, що буде з іншими. Тому що там писанкам стояти до 18 числа, - каже міський голова Хмельницького Олександр Симчишин. -  Ми заяву про злочин пишемо. Вартість яйця близько 5 тисячі гривень. Воно на балансі виконкому.

 

Великодні писанки планували поставити спочатку в парку Шевченка. Але в міськраді вирішили, що безпечніше буде, коли за ними споглядатимуть камери. Але й це, як бачимо, не вберегло яйця від вандалів. Хоча, саме відео, на думку міського голови, має допомогти знайти винних.

Відео дня

Про потрощене яйце Олександр Симчишин також повідомив на своїй сторінці у Фейсбук. Осіб, які це вчинили, міський голова назвав "істотами, схожі на людей".

В поліції відношення від міської влади зареєстрували. Внесли його в журнал єдиного обліку заяв та повідомлень. Правоохоронці вивчатимуть надане їм відео й шукатиме правопорушників. Їм загрожує одне з наступних покарань:

  • штраф від 51 до 119 гривень
  • громадські роботи (40 - 60 годин)
  • виправні роботи (1-2 місяці) з відрахуванням 20% заробітку
  • адміністративний арешт на строк до 15 діб

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Андрій Бай

    хіба то люди? але питання відкрите - а хіба в центрі ні у кого немає охорони,яка б щось бачила? камери камерами , але  ми не в японії - у нас ставлять дешеві і морду ліца там не увідать

    Valera Rosanov reply Андрій Бай

    навіть якшо і найдуть тих дурнів, то покарання у вигляді штрафу в 51 грн їх нічому не навчить
  • Korusan Kariir

    Камеры есть смысл ставить, если выделить хотя бы 1 человека, который будет в эти камеры смотреть и в случае чего вызовет полицию. Камеру ради камеры ставить смысла нет, зачастую качество съемки Г и доказать, что заснята какая-то определенная персона сложно, почти невозможно. А если чел еще заснят издалека или в шапке/капюшене...

    Valera Rosanov reply Korusan Kariir

    тут більше питання не до камер. а до рівня культури окремої категорії хмельничан. Бидла, як не прикро, в нас забагато
  • Valera Rosanov

    Штраф 51 гривня? Наші закони з кожним днем мене дивують все більше. То п'яному в дребедан лаборанту з дитячої лікарні штраф. Тепер за побите яйце за 5 тисяч - тоже штраф копійчаний.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera Від читача 11:46 Фахівці КНП "ХОССЦ" взяли участь у ХХІ Київському курсі з коронарних реваскуляризацій 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up