На роботу у вишиванці: сьогодні на камеру позують навіть чиновники

На роботу у вишиванці: сьогодні на камеру позують навіть чиновники
  • Усміхнені й ошатні. Хмельничани прийшли на роботу у вишиванках. 
  • Вишитий одяг можна сьогодні побачити на вулиці, в магазинах і навіть у школах. 
  • А ми вирішили подивитися у чому сьогодні ходять в провладних кабінетах. 

В третій четвер травня в Україні відзначають День вишиванки. З цієї нагоди деякі організації проводять святкові заходи, а хмельничани одягають речі з елементами вишивки. Журналісти vsim.ua вирішили подивитися хто і в які вишиванки вбрався. 

Облрада - у вишитих сукнях та сорочках

Вирушаємо в обласну раду. Свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення і носіння етнічного вишитого одягу, тут не проігнорували. Тут у вишиванках прийшов на роботу майже весь колектив. Пройшлись по кабінетах.  І зробили кілька кадрів. 

Відео дня

На жінках візерункові вишиті сукні, спідниці та блузки. На рукавах розпускаються вишивані квіти, у волоссі декоративні обручі. Декотрі й біжутерію підібрали. 

Чоловіки одягнені скромніше. Голова облради Михайло Загородній у світлій вишиванці з сірим, блакитним та жовтим орнаментом. Для фотографії навіть спозував журналістам із кружкою.  

Чи не кожен в костюмі та сорочці з елементом вишивки. Серед кольорів домінують блакитні, сірі, жовті та червоні. 

Застати за робочим місцем вдалось не всіх. Частина чиновників була на засіданні. В коридорі зустріли працівницю прес-служби. На ній вишиванки не було. Жінка пояснила це тим, що перебуває у відпустці. Почала водити по кабінетах, аби сфотографувати працівників у вишивці. Вони ж, почувши про фото, вирішили спозувати та зробити колективний знімок під стінами Будинку рад. 

Найбільше уваги до себе вимагали жінки. Щойно вони побачили, що їх знімають, почали позувати по двоє-троє-п'ятеро. Хто з ким працює і як сидить в кабінеті. 

У мерії застали не всіх

Далі вирушили до міської ради. Спершу завітали до кабінету Олександра Симчишина. Ну як же рада без мера? Та міського голови не виявилось на місці. Особистий прес-секретар мера Ольга Саліпа пояснила, що керівник робить об'їзд по місту. 

Керівника немає - йдемо до заступників. Серед них застали також не всіх. Одні у відпустці, інші - у справах.

Традиційно прийшов у вишиванці Володимир Гончарук. На білій сорочці темний візерунок. В нього саме був відвідувач. Також у вишиванці із сіро-голубим узором. 

 Заступниця міського голови Галина Мельник свою рожеву вишиванку скромно прикрила піджаком.

А керуюча справами Юлія Сабій одягла червону ошатну сукню. 

Всі, як один, у вишитому одязі сьогодні секретарки. На них темні та світлі вишиті плаття. 

Вчителі у вишивці, учні - не всі

У пошуках людей в вишиванках завітали до сімнадцятого ліцею. Директора та його заступника на місці теж не виявилось - на нараді.

А от більшість вчителів поприходили на роботу в святковому вбранні. Хтось витягнув із шафи сорочку, яку давно не одягав, інші прийшли в сучасних вишиванках. 

Молодші школярі також повдягали візерункове вбрання.

Хлопчики в різнокольорових сорочках.

А дівчатка в спідничках, сукенках та блузках.


Деяким батьки повплітали стрічки та обручі. 

Старші школярі вибирали одяг не так згуртовано.

Найменше вишиванок одягнули випускники. 

Хмельничани обрали буденний одяг  

На вулицях хмельничан у вишивці небагато.

Хтось поспішає у справах, переходить дорогу чи розмовляє по телефону. 

Серед 20-30 перехожих лише одного можна побачити у вишитій сорочці чи сукні. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Правдолюб

    Якщо до каші покласти занадто багато масла, то вона не смачна. Дуже перестарались. Показуха.
  • Леонид Наседкин

    Опускаемся в 18 век.
  • IGOR

    "Усміхнені й ошатні. Хмельничани не проігнорували всеукраїнського флешмобу і прийшли на роботу у вишиванках"

    А нічого, що сьогоді траурний день - день депортації Кримських татар!?
  • Олег

    а цим би тільки ї* світити . гайда на городи, пахати!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up