На Шепетівщині ще одна релігійна громада перейшла з УПЦ (мп) до ПЦУ

На Шепетівщині ще одна релігійна громада перейшла з УПЦ (мп) до ПЦУ
Світлини зі стоірнки Ганнопільської громади
  • Священник УПЦ (мп) парафіян не підтримав, але ключі від церкви віддав.

До ПЦУ перейшла релігійна громада УПЦ Свято-Параскевинської парафії Киликиєва Ганнопольської громади, що на Шепетівщині. Рішення ухвалили шляхом голосування під час зборів у центрі села 12 квітня.

«Мешканці реєструвались, обов’язково пред’являючи свої паспортні дані, - акцентують   у громаді. - За результатами голосування був складений протокол. Збори пройшли спокійно та толерантно. За порядком слідкував наряд поліції».

Відео дня

Настоятель храму УПЦ (мп) парафіян не підтримав, на збори не з’явився, але ключі від святині вірянам ПЦУ передав особисто.

«Прийшло прозріння, але якою страшною ціною. Попа - на обмін військовополонених в обітовану ним росію, хай там навертає до православ'я головорізів, яких благословив на це криваве вбивство його патріарх, - пише у коментарях до звістки про перехід парафії Андрій Щурик. - Молодці, селяни Киликиєва! Іншим селам теж пора просинатись від московського летаргічного сну».

Нагадуємо, що у Ганнопільській громаді це вже друга парафія УПЦ (мп), що від початку повномасштабної війни перейшла до Православної церкви України.

Читайте також:

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (125)
  • Валерій Гаврук

    Накращі вітання Громаді !!!!!!!
  • Ріта Мариненко

    Слава Богу що люди розуміють що пцу об'єднує людей України.
  • Володимир Коломієць

    Храм забрали,а скільки вірян прийде на служби,і за чий рахунок забезпечить ся життєдіяльність храму.За рахунок тих хто голосував але ніколи не ходив до храму?

    Валерій Гаврук reply Володимир Коломієць

    Володимир Коломієць і прийдуть і помоляться за Україну ,за воїнів і без кириловського пакиквакання буде в храмі. Вітання Громаді.
  • Микола Шмігель

    Розумний священник,так і має бути

keyboard_arrow_up