На території хмельницького аеропорту планують будівництво нового терміналу - ОДА

На території хмельницького аеропорту планують будівництво нового терміналу - ОДА
Фото - Хмельницька ОДА
  • В ОДА представили концепції розвитку КП “Аеропорт Хмельницький”.
  • Дізнавайтесь, які пропозиції звучали й що планують зробити.

Про відновлення хмельницького аеропорту говорять вже давно. В ОДА навіть називають його реконструкцію одним з найпріоритетніших завдань.

Скоро комунальне підприємство “Аеропорт Хмельницький” може перетворитися на один із найбільших вантажних хабів в Україні. Про це заявили під час зустрічі керівництва області із головою міжнародного центру сприяння підприємництву Володимиром Пахнієм, представниками ДП «Держзовнішінформ» та представниками турецьких корпорацій YILDIZLAR та ENEZ. Говорили про співпрацю, яка стартувала восени цього року і концепції розвитку аеропорту. 

Як повідомляють у Хмельницькій облдержадміністрації, наразі вже провели детальний аналіз перспективи реалізації проєкту та вивчили основні тенденції й перспективи розвитку, а також проблематику здійснення авіаперевезень в умовах пандемії. На основі цього представили дві основних концепції реалізації інвестиційного проєкту з розбудови хмельницького аеропорту.

Відео дня

Перша - реконструкцію існуючого аеропорту та створення пасажирського терміналу і невеликого вантажного відділення.

Друга концепція передбачає будівництво нового терміналу, оновлення злітно-посадкової смуги, облаштування вантажного відділення, тобто перетворення аеропорту у великий вантажо-пасажирський хаб, аналогів якому в нашому регіоні немає. 

Що пропонують зробити?

Як додають в ОДА, загалом проєкт передбачає залучення на принципах державно-приватного партнерства кредитних коштів - 300 мільйонів доларів. За ці гроші планується створити вантажний термінал площею від 15 до 50 тисяч квадратних метрів та пасажирський термінал пропускною здатністю близько 6000 пасажирів на добу.

За попередніми прогнозами, окупність такого проєкту становитиме до 15 років. В ОДА вважають, що чим масштабніший буде цей проєкт, тим швидше окупиться.

Відтак вирішили створити робочу групу, в рамках якої будуть напрацьовані шляхи та обсяги можливого фінансування, вивчатимуть перспективи та проблеми.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Gennadiy714

    Так тримати! Ми йдемо до європейського рівня життя, а там фактично в кожному величенькому місті давно існує свій аеропорт, не закривається роками, сам заробляє приносисячи прибутки і поповнює скарбничку держави. Саме так було і при СРСР і так буде в найближчому майбутньому, досить опускати руки!

keyboard_arrow_up