На території парку-пам’ятки на Хмельниччині почали незаконне будівництво

На території парку-пам’ятки на Хмельниччині почали незаконне будівництво
Фото - Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області
  • Будівельні роботи тривають на території ботанічної пам’ятки - Летичівського парку. 
  • В екологічній інспекції зазначають, що незаконний дозвіл видали в селищній раді. 

Будівельні роботи тривають на території парку в селищі Летичів. Це ботанічна пам’ятка природи місцевого значення. Повідомлення про будівництво на “гарячу лінію” екологічної інспекції надіслав місцевий житель. За його словами, котлован у парку вирили на замовлення священника місцевої церкви. Там вже укладені бетонні блоки і плити. А сам священнослужитель зазначає, що має дозвільні документи.

Інспектори провели обстеження і встановили факт капітального будівництва на території заповідного об’єкту. З'ясували, що дозвіл на будівництво (дзвіниці) видав виконавчий комітет Летичівської селищної ради місцевій релігійній організації, порушуючи закон. Про це повідомлили у Державній екологічній інспекції Хмельницької області.

За повідомленням екологів, виконком навпаки має контролювати дотримання природоохоронного законодавства, використання і охорону земель, природних ресурсів загальнодержавного та місцевого значення, відтворення лісів. Тому до Летичівської селищної ради звернулись з вимогою про те, аби чиновники привели у відповідність незаконно видане рішення. Матеріали також направили до обласної прокуратури. 

Відео дня

 Довідка:
 Парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва місцевого значення «Летичівський» заповіданий рішенням 4 сесії обласної ради №13 від 1998 року. Тут зростають типові для Поділля породи дерев віком близько 100 років і використовується в естетично-культурних цілях. На території парку заборонено проведення такої господарської діяльності, яка може принести шкоду природним об’єктам або природним комплексам, що взяті під охорону.


 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Юрій Гудок

    В нас в Хмельницькому незаконного будівництва немає. Наш міський голова за копійки продає для своїх землю для будівництва. Якимось чином...... Тому все законно....

    Yuliya Smile reply Юрій Гудок

    До чого тут Симчишин? Це Летичів. ЛЕТИЧІВ.

keyboard_arrow_up