На Толстого горів "ВАЗ" (ВІДЕО)

На Толстого горів "ВАЗ" (ВІДЕО)
Тут і далі медіа podillyanews.com
  • Легковик спалахнув посеред проїжджій частини.
  • Це сталося вранці сьогодні, 20 жовтня.

Легковий автомобіль "ВАЗ 2106" рухався вулицею Толстого. Неподалік від нового мосту по Грушевського він загорівся. За повідомленням рятувальників, ймовірною причиною могла стати несправна газова система у автомобілі.

Вогонь сильно пошкодив автомобіль, який досить швидко вдалося загасити. Згодом поліцейські спільно з рятувальниками звільнили проїжджу частину й відсунули обгорілий "ВАЗ" в заїзну кишеню. Таким чином проїзд для інших учасників руху був звільнений.

В результаті пожежі ніхто не постраждав.

Відео дня

Поради від рятувальників

Як ліквідувати загоряння в автомобілі самотужки (ВІДЕО)

Загоряння в автомобілі зараз не рідкість, особливо, якщо не стежити за станом авто та нехтувати правилами безпеки. Загорітися може через несправність електропроводки, гальмівної системи, перегрів двигуна, або ж через несправність рухомих вузлів і деталей автівки.

Як відомо, автомобіль повністю вигорає за двадцять хвилин. До того ж достатньо лише п’яти хвилин, щоб ушкодження для автівки були фатальними.

Найчастіше спалахує у моторному відсіку. Розпізнати загоряння можливо за ознаками виділення тепла або диму.

Якщо ваша автівка загорілася, діяти слід швидко й обережно, адже у вас є лічені хвилини, аби загасити полум’я на початковій стадії. У разі загоряння необхідно:

  • вимкнути запалення, з’їхати на узбіччя та зупинити автомобіль;
  • вивести пасажирів зі сторони, протилежної від бака з пальним;
  • зателефонувати до Служби порятунку за номером «101»;
  • приступити до гасіння пожежі за допомогою вогнегасника;
  • пальне, у разі його витоку чи пролиття, необхідно загасити в першу чергу, подаючи струмінь з вогнегасника знизу вверх;
  • якщо загорілося під капотом, слід підняти кришку одразу направивши струмінь вогнегасника в підкапотний простір, адже інтенсивність горіння при піднятті капота посилюється;
  • гасити вогонь слід з навітряної сторони, направляючи струмінь із вогнегасника на поверхню, що горить, а не на полум’я;

Також для гасіння пожежі можна скористатися підручними засобами, як, наприклад, кошма або пісок.

Якщо ви водій і проїжджаєте повз палаючий автомобіль, не будьте байдужими, зупиніться у безпечному місці і допоможіть загасити пожежу.

Нагадуємо, що наявність вогнегасника в автомобілі є обов’язковою, адже у разі небезпеки він може врятувати ваш автомобіль, а іноді й життя.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Устим Дубовий

    Н е х о ч у

keyboard_arrow_up