На трьох вокзалах Хмельниччини встановлять дефібрилятори

На трьох вокзалах Хмельниччини встановлять дефібрилятори
Фото ілюстративне

Пристрій допомагає врятувати людину під час зупинки серця до приїзду швидкої допомоги.

“Укрзалізниця” вже встановила перші дефібрилятори на залізничних вокзалах у 7 містах: Харкові, Запоріжжі, Одесі, Львові, Ужгороді, Дніпрі та Києві. Прилад допомагає врятувати людину під час порушень серцевої діяльності.

В “Укрзалізниці” кажуть, що дефібрилятор, встановлений на залізничному вокзалі Києва ще в минулому році, врятував життя пасажиру під час евакуації на початку повномасштабного вторгнення рф.

Так виглядає зовнішній автоматичний дефібрилятор

Тож тепер  мережу автоматичних зовнішніх дефібриляторів на вокзалах продовжують розширювати. Ще 44 дефібрилятори “Укрзалізниця” отримала завдяки допомозі Товариства Червоного Хреста України. Їх незабаром розвезуть по вокзалах країни. В переліку — три з Хмельниччини. 

Відео дня

Найближчим часом дефібрилятори з’являться ще на таких вокзалах: 

Представники «Червоного Хреста України» планують провести з працівниками вокзалів (чергові по вокзалу, чергові з надання довідок, адміністратори, чергові по залу, всього — 225 осіб) навчання з надання первинної домедичної допомоги та надання допомоги із застосуванням дефібриляторів, повідомляють у перевізника

Фото з "Суспільне. Суми"

Довідка: 

Нагадаємо, днями “Укрзалізниця” продовжила маршрут поїзда № 25/26 Одеса — Яремче до Ворохти.

З Одеси поїзд вирушить за новим маршрутом 29 липня, а з Ворохти — 30 липня. Потяг зупиняється в Деражні, Хмельницькому, Волочиську.

Перед цим “Укрзалізниця” змінила розклад руху поїзда «Київ - Хмельницький». Тепер він відправлятиметься зі столиці раніше. 

Також чеський перевізник RegioJet запустив регулярний рейс від Праги до Києва та назад через Польщу. Він зупинятиметься у Хмельницькому. Рейс курсуватиме щодня та матиме спальні вагони. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up