На цьому тижні Україна перейде на літній час: що варто знати

На цьому тижні Україна перейде на літній час: що варто знати
ua.depositphotos
  • В Україні знову відбувається перехід на літній час.
  • Стрілки годинників потрібно буде перевести на годину вперед.

У ніч на неділю 28 березня Україна перейде на літній час. Перевести стрілки на одну годину вперед мають о 03:00.

За постановою Кабміну, перехід на літній час в Україні уже понад 20 років відбувається в останню неділю березня. 

Варто зазначити, що раніше у Раді зареєстрували проєкт закону про обчислення часу в Україні, яким було передбачено скасувати перехід на зимовий та літній час. Відповідний законопроєкт уже затвердив парламентський комітет з питань економічного розвитку. 19 березня Верховна Рада відправила проєкт на доопрацювання до другого читання.

Відео дня

"Якби законопроєкт підтримали в Україні назавжди встановився б другий годинний пояс UTC (UA)+2. Так званий "зимовий час", - пише УП.

Друзі, зважте на те, що стрілки годинників у ніч на неділю переведуть на годину вперед, відтак спати доведеться менше.

Новий режим сну і загалом такі зміни у часу можуть негативно впливати на самопочуття і здоров'я.  Постарайтеся максимально уникати стресу у цей період та уникайте емоційних навантажень. За тиждень до переведення годинників лікарі рекомендують щодня лягати спати на 15 хвилин раніше, ніж зазвичай.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (24)
  • Емілі Ястремська

    Ну і даремно. Наш географічний час зимовий. Ці переведення шкодять дуже здоров'ю, а економічного ефекту немає, навпаки, продуктивність ніяка. Для чого рішення ВР? В совдепі ВР не вирішувала. Достатньо постанови Кабміну. Більшість людей зітхне з полегшенням. Таку проблему зробили.
  • Віталій Українець

    Це дуже шкодить оранізму!
    Порушення ритму та часового циклу завжди негативно вливає на людей!
  • Читач53

    Раніше ніколи не переводили стілки годинника, л
    ише виходили на роботу на годину раніше
  • Maryna Antoniuk

    Не вижу проблемы, практически вся техника переводиться автоматично, а на час дольше будем спать!) не будьте злюками 🤗🤗🤗

    Надя Фриз reply Maryna Antoniuk

    Maryna Antoniuk я то тільки за щоб время переводили .

    Maryna Antoniuk reply Maryna Antoniuk

    Надя Фриз какая разница 🤦🏻‍♀️ 😅

    Надя Фриз reply Maryna Antoniuk

    Maryna Antoniuk на час меньше )
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up