На уроці - в куртці: в хмельницьких школах мерзнуть діти

На уроці - в куртці: в хмельницьких школах мерзнуть діти
  • Надворі похолоднішало. В школах дозволили підвищити температурний режим.
  • В одних закладах освіти стверджують, що в них тепло, директори інших скаржаться, що холодно.
  • В мерії переконують, якщо в школи та лікарні тепло подадуть, то жителям багатоповерхівок доведеться мерзнути.

У Хмельницькому змінився погодний циклон. Температура повітря знизилась до 8 градусів тепла вдень. Вночі спостерігалось 0. У навчальних закладах після вихідних також суттєво похолоднішало. Журналісти vsim.ua поспілкувались із кількома директорами шкіл. Частина з них розповідає, що перші два уроки діти мерзли. Довелось вмикати обігрівачі та дзвонити в "Теплокомуненерго". 

- Зараз у класах температура 12 градусів, - каже директор ЗОШ №8 Сергій Коріньовський. - З північної сторони і в коридорах - холодно. Батареї стали теплі десь в 11.40. 

У ЗОШ №4 перші уроки учні просиділи в куртках. Довелось ставити обігрівачі. 

Відео дня

- В нас середня температура від 15 до 18 градусів, - розповідає директор Інна Шпичко. - Але це вже сонце піднялось. А зранку діти були в куртках. То ми ставили обігрівачі. 

Найбільше жаліються на холод в ЗОШ №22. Директор Юлія Загородня розповідає, що вони вже звертались, щоб опалення "підкрутили". Та вказівки ще не отримали. 

- У нас холодно, - каже Юлія Загородня. - Зранку взагалі було 14-16 градусів. Завгосп телефонував на котельню, розповів про температурний режим. То тепер чекаємо вказівки, щоб ввімкнути опалення. 

Директор ЗОШ № 20, 27 та 7, навпаки, кажуть, що в класах тепло. Щоправда, у деяких школах таки довелось запускати котельню. 

У мерії переконують, дозволили ввімкнути опалення лише для шкіл, дитячих садочків та лікарень. Та й там керівники мають слідкувати за температурним режимом. А от мешканцям багатоповерхівок тепла не "підкрутять". 

- Середньодобова температура вище 8 градусів, - каже заступник міського голови з питань ЖКГ Анатолій Нестерук. - Згідно чинного законодавства в багатоповерхівках ніхто не буде опалення включати. Де ви таке бачили. Є ж терміни опалювального сезону. Ну що ж. Це ж тимчасово - пару днів і все. Тим більше, що люди цілий день на роботі, в основному. А школам і лікарням ми йдемо на зустріч. Це ж діти і хворі. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (29)
  • Правдолюб

    Керівництву міста, зокрема Симчишину і Нестеруку, відсутність опалення не проблема. У їхніх кабінетах і домівках тепло. А раби потерплять, нічого. Нічого і їх потерпимо цей термін, а потім інших морд оберемо і ще потерпимо. а вони нехай терплять несплату комунальних послуг. Та й за що там платити. Неякісна послуга - це взагалі, вважаю, відсутність послуги. А за нізащо, то і платити немає чого.

    Параска reply Правдолюб

    В них термобільйо- носочки, кальсончики, теплий чай і кругова підтримка яку, портібно вже розганяти. А казали, що попередник був  поганий!
  • Анонім

    Нове керівництво міста тупе і вперте. І тут шось перекручують, щоб приховати свою некомпетентність.
  • Інна Шпичко

    Шановні журналісти, не варто перекручувати мої слова. Діти в курточках не сиділи, а в класах 17-18 градусів. Однак в очікуванні похолодання ми звернулися в "Теплокомуненерго". Директор ЗОШ № 4 Інна Шпичко

    Правдолюб reply Інна Шпичко

    Чого так перелякались? Що Симчишину і Нестеруку не сподобається т.зв. перекручування сказаного Вами і не дадуть премії чи медальки? За дітей подумайте, які через Вас захворіють і можливо отримають хронічні хвороби через холод. У Вас тепло у кабінеті 100%
  • Мастер Автополив

    Йде боротьба з запеклим ворогом. Вона можей йти ще десятиріччя, тому требя навчитися терпіти. Ще трошки маєтків Гройсману, Порошенку золотий сральник. Але все це для нашої свободи.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up