На залізничному вокзалі у Хмельницькому відкрили зал підвищеного комфорту (ФОТО)

На залізничному вокзалі у Хмельницькому відкрили зал підвищеного комфорту (ФОТО)
  • Приміщення залу складається з трьох кімнат. 
  • В них є все для комфорту та відпочинку. 
  • Можна навіть випрати речі та прийняти душ.

Залізничний вокзал у Хмельницькому дедалі більше походить на європейські за рівнем комфорту. Сьогодні, 5 лютого, там запрацював сучасний зал очікування для учасників АТО та їхніх сімей. Він цілодобовий і безкоштовний. Працювали над створенням залу протягом місяця. За словами юриста вокзалу Жанни, комфортну кімнату зробили абсолютно з нуля. Тепер перед відправленням потягу там зможуть відпочити, приготувати їжу та сходити в душ військовослужбовці. 

Чим оснащена кімната та як до неї потрапити, дізнавалися журналісти vsim.ua.

Кімната підвищеного комфорту для учасників АТО (ООС) знаходиться у східному крилі залізничного вокзалу на першому поверсі. Збоку від вхідних дверей у приміщення висить дзвінок для виклику адміністратора. Прямо над ним розташувалася камера спостереження. Щойно військовий натискає на дзвінок, сигнал від нього надходить на планшет адміністратора. На пристрої відразу висвітлюється картинка і адміністратор бачить, хто підійшов до дверей. 

Відео дня

Далі вона викликає ВСП (військову службу правопорядку), яка цілодобово чергує на автовокзалі й ті вже перевіряють документи подорожуючого. 

Хто може потрапити в кімнату:

- учасники АТО/ООС (в т.ч. бійці-добровольці АТО/ООС, добровольці-медики, які допомагали/допомагають і евакуйовували/евакуюють поранених безпосередньо з зони бойових дій) – за наявності документа (довідки і т.п.) про безпосередню участь в АТО/ООС;

- близькі родичі загиблих учасників АТО/ООС – за наявності документа який ідентифікує особу відвідувача, документів, що підтверджують родинні зв’язки; свідоцтво про смерть;

- близькі родичі загиблих осіб, які відносяться до Героїв Небесної сотні – за наявності документа який ідентифікує особу відвідувача, та наступних документів: що підтверджують родинні зв’язки; свідоцтво про смерть; довідка чи інший документ, що підтверджує особу загиблого – Героя Небесної сотні.

Для того, щоб двері до кімнати відпочинку відчинилися при собі потрібно мати:

  • посвідчення учасника АТО (ООС);
  • квиток “Укрзалізниці”
  • лист про відрядження

Крім документів ВСП перевіряє також багаж військового.

Як виглядає зал та що там є 

Одночасно в залі підвищеного комфорту може перебувати 10 людей. В приміщені 3 кімнати. Прямо за дверима знаходиться безпосередньо кімната для відпочинку. В ній стоять 4 м'які дивани, журнальний столик, дерев'яні шафи для одягу та шухляди під ключ для особистих речей. На стіні висить великий плазмовий телевізор та кондиціонер. Кімната оснащена кількома розетками для підзарядки телефонів. Є можливість скористатися доступом до інтернету.

Ліворуч (зі входу) від кімнати відпочинку - кухня. Вона обладнана шафою для посуду, мийкою, обіднім столом, стільцями, холодильником та мікрохвильовою піччю.  Також там є кулер з питною водою. 

Праворуч (зі входу) від кімнати відпочинку розташована санітарна кімната. Там є бойлер, душова кабіна, рукомийник, дзеркало, сушарка для рук, пральна машинка, праска та прасувальна дошка. Все працює. З крана тече як холодна, так і гаряча вода. Є дозатор із рідким милом та рушник.

Всі кімнати просторі, прибрані та світлі. Поки, за словами  юриста вокзалу Жанни, відвідувачів у кімнаті ще не було. А от адміністратор Діана з нетерпінням чекає на перших гостей. Каже, це чудова можливість хоч якось віддячити хлопцям за мирне небо над нашим містом. В свою чергу, обіцяє завжди дарувати приємну посмішку героям та їхнім родинам. 

Нагадаємо, що перший зал очікування для військовослужбовців відкрився 1 жовтня 2019 року на Центральному залізничному вокзалі в Києві. Наразі такі зали працюють більш ніж на 20 залізничних вокзалах України. А саме: на вокзалах станцій Київ-Пасажирський, Одеса-Головна, Харків-Пасажирський, Дніпро, Запоріжжя-1, Полтава Південна, Чоп, Т. Шевченко, Миколаїв, Херсон, Вінниця, Чернівці, Рівне, Львів, Ужгород, Тернопіль, Жмеринка, Суми, Івано-Франківськ, Козятин, Біла Церква, Хмельницький відкриті безкоштовні зали очікування для військовослужбовців – учасників АТО/ООС.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (60)
  • Екатерина Иващенко

    Не давно так получилось что попали и видели несколько вокзалов и городов, хочу сказать что у нас он далеко не плохой, за вокзал в Киеве его вонь и безпредел с бомжами и цыганами вообще молчу не было где присесть даже.
  • Ірина Кадлубенко

    це дуже добре,маленькими кроками...,розумію чому закрито,уявляю як там було б добре циганам,але треба всюди так зробити,на всіх вокзалах,я ніколи не сижу в приміщіннях,там неможливо себе добре почувати,зимою літом завжди на вулиці
  • Юрий Буймистер

    Простому люду що зась.
  • Микола Монтач

    А где комфорт...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики 09:37 На Хмельниччині збили 2 «шахеди». Без постраждалих і руйнувань
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up