Над Хмельниччиною збили 3 ракети. В Хмельницькому частково відновили електропостачання

Над Хмельниччиною збили 3 ракети. В Хмельницькому частково відновили електропостачання
  • Ворог бив ракетами по об’єктах енергетичної інфраструктури по всій країні. 

  • Цього ранку росіяни випустили по Україні 83 ракети. Деякі влучили по Хмельниччині.

  • В Хмельницькому не було світла та води, виникли проблеми з підключенням до мобільного інтернету. 

В понеділок, 10 жовтня, в Україні була чи не найдовша повітряна тривога. На Хмельниччині сирени почали вити о 7.25, а про відбій повітряної тривоги оголосили о 12.28. Загалом загроза обстрілів тривала майже 5 годин. 

Окупанти нанесли удари по Київщині, Дніпропетровщині, Хмельниччині, Тернопільщині, Житомирщині, Рівненщині, Львівщині та, навіть, по Закарпатті. 

У Хмельницькому повідомили про перші вибухи ще о 8 ранку. Голова Хмельницької ОВА Сергій Гамалій натякнув, що працює ППО. Згодом звуки вибухів почули й хмельничани. Ворог бив по об'єктах інфраструктури нашої області.  

Відео дня

Так, в Хмельницькому пошкоджено один із об’єктів критичної інфраструктури. В кількох будинках повилітали вікна. Постраждалих немає.

В місті зникло світло. В деяких мікрорайонах не було води. Були й проблеми з мобільним інтернетом. В місті не ходив електротранспорт. Станом на 12.40 електропостачання частково вже відновили. Про це заявив мер міста Олександр Симчишин. 

— Ремонтні бригади відновлюють електропостачання. Частина міста вже з електрикою, — повідомив він. 

Після відбою тривоги Сергій Гамалій повідомив, що над областю сили протиповітряної оборони збили 3 ворожі ракети. 

— Сьогодні дуже важкий ранок для нашої країни! Рашисти продовжують свій терор і завдають ударів не лише по критичній інфраструктурі, а й цивільних об’єктах всієї нашої країни. Дісталось і Хмельниччині! Принаймні три ракети були збиті над Хмельницькою областю! Всі відповідні служби працюють. Ми оперативно усунемо всі пошкодження. Нас не зламати! Незламний народ — незламної країни! Уважно слухайте сигнали тривоги! Віримо в наші ЗСУ! — зазначив Гамалій. 

 

Президент України Володимир Зеленський закликав українців сьогодні бути неподалік укриттів. В своєму зверненні він згадав і Хмельниччину.

— Ранок важкий. Маємо справу з терористами. Десятки ракет, іранські «Шахіди». У них дві мішені. Енергообʼєкти – по всій країні. Київщина і Хмельниччина, Львів і Дніпро, Вінниця, Франківщина, Запоріжжя, Сумщина, Харківщина, Житормирщина, Кіровоградщина, південь. Вони прагнуть паніки й хаосу, хочуть знищити нашу енергосистему. Вони безнадійні. Друга мішень – люди. Спеціально обрали такий час і такі цілі, щоб завдати якнайбільше шкоди. Сьогодні будьте в укриттях. Завжди дотримуйтеся правил безпеки. І завжди памʼятайте: Україна була до того, як зʼявився цей ворог, Україна буде й після нього, — зазначив Зеленський

 

Заступник Міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що впродовж п’ятигодинної повітряної тривоги росіяни випустили по Україні 83 ракети. Більшу половину — 43 з них збили сили ППО. Однак, дані Генштабу ще уточнюються. Слідкуйте за оновленнями на vsim.ua.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (34)
  • Тетяна Петровп

    Щира подяка воїнам та ППО, якби не вони наслідки були б жахливими, дякую місцевій владі що все так організовано!))))
  • Світлана Данільчук

    Спасибо
  • Света Рыбак

    Господи Боже спаси. Нас 🙏
  • Андрій Валевський

    мову мапи на українську переключіть...

keyboard_arrow_up