"Нафтогаз" підвищив ціну на газ для населення у вересні: на скільки

"Нафтогаз" підвищив ціну на газ для населення у вересні: на скільки
Фото ілюстративне
  • У вересні газ для населення подорожчає.

 

Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" встановила ціну на газ для населення у вересні на рівні 4,7 гривні за кубометр. Ціна вказана з ПДВ, але без урахування вартості розподілу (доставки) газу в рамках тарифу "місячний", сказано в повідомленні пресслужби компанії.

Варто зауважити, що у порівнянні з серпнем ціна газу зросла на 1 460 гривень.  

  • Що таке тариф "Місячний"?  Тариф "Місячний" — перший тариф, який компанія пропонує своїм клієнтам. "Зараз всі діючі побутові клієнти компанії автоматично переведені на цей тариф. Він передбачає пост-оплату за спожитий газ.

Крім того, "Нафтогаз" підвищує ціну на газ для населення у тарифі "річний". У перші два тижні вересня її можна зафіксувати на рівні 4,73 гривні за кубометр з ПДВ, але без вартості розподілу. З 16 по 30 вересня вартість тарифу зросте до 5,24 гривні.

Відео дня
  • Тариф річний. Тариф діє 12 повних місяців. Щомісячний платіж клієнта становить 1/12 від  вартості планового річного об’єму природного газу. Розрахунок річного об’єму виконується, враховуючи історичні дані по споживанню газу клієнтом або спосіб цільового використання газу.

Нагадаємо, раніше ціна газу для населення формувалася і публікувалася за підсумками 21 дня поставки. Але з 1 серпня 2020 року Україна перейшла на ринкові ціни газу для населення і механізм ціноутворення змінився.

Що до цін на газ у Хмельницькому

Ціна на природний газ для побутових клієнтів ТОВ “Хмельницькгаз Збут” у серпні становить 4,4999 гривні за кубометр. Якою буде вартість палива у вересні у компанії повідомлять пізніше.

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Неля

    готуються до опалювального сезону?
  • ttt435

    к мини малке что ли готовятся...
  • Юрій Гудок

    Хай підвищить так щоб ті 73% що голосували за Зе клоунів виїхали збирати яблука в польшу щоб за нього заплатити

    Дід Панас reply Юрій Гудок

    Щось ти, Юрец, скоро перефарбувався. Сам Зелю з прапорцями зустрічав.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:59 За вбивство власного чоловіка жителька Хмельниччини отримала вирок 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up