В Україні підняли ціну на газ для населення: скільки доведеться платити

В Україні підняли ціну на газ для населення: скільки доведеться платити
112 Україна
  • "Нафтогаз" збільшив вартість блакитного палива для населення у серпні на 9%.
  • У компанії переконують, усе через сезонність. 

 

Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" встановила ціну на газ для населення в серпні на рівні 3,24 гривні за куб.м. Це на 0,27 гривні більше ніж місяцем раніше. Ціна вказана з ПДВ, але без врахування вартості розподілу (доставки) газу в рамках тарифу "Місячний". Про це повідомили у пресслужбі компанії.

Чому зросла ціна?

Як зазначили у компанії, ринок входить у сезон високих цін, який зазвичай настає з наближенням опалювального періоду. Також відзначається, що із завершенням дії режиму регульованих цін на газ для населення, компанія буде публікувати ціни в рамках тарифу "Місячний" на початку місяця споживання. До 1 серпня 2020 року ціна газу для побутових клієнтів компанії була єдиною і публікувалася лише після 22 числа місяця споживання.

Відео дня

Що таке тариф "Місячний"? 

Тариф "Місячний" — перший тариф, який компанія пропонує своїм клієнтам. "Зараз всі діючі побутові клієнти компанії автоматично переведені на цей тариф. Він передбачає пост-оплату за спожитий газ.

Що кажуть про нові тарифи у "Хмельницькгаз збуті"

  • "Протягом багатьох місяців ціна газу для населення формувалася і публікувалася за підсумками 21 дня поставки, тобто зазвичай 22 числа кожного місяця. Цей механізм ціноутворення стримував багатьох постачальників від роботи з населенням. Ми не раз виступали з ініціативою змінити механізм ціноутворення, аби визначати ціну до початку місяця поставки. У зв'язку з відкриттям ринку газу очевидно, що підходи до ціноутворення змінюватимуться. Головне, щоб всередині періоду поставки не змінювалися правила визначення ціни, як це сталося в січні 2020 року. Коли уряд у кінці місяця змінив формулу визначення ціни, це призвело до значних збитків постачальників. Ми сподіваємося, що така ситуації більше не повториться. Найближчим часом ми опублікуємо інформацію про ціну і наші нові пропозиції для клієнтів", - повідомили "ВСІМ" у пресслужбі компанії.

Нагадаємо, що до 1 серпня 2020 року ціна газу для побутових клієнтів компанії була єдиною та публікувалася лише після 22 числа місяця споживання. Але уже з серпня українці по-новому платитимуть за газ. Усе через те, що Україна перейшла на ринкові ціни газу для населення. 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Толя Шемет

    Это входит всё в смету майдана прежде чем Нада было идти на майдан нужно было ознакомится с сметой в Украине всё через зад делают сломали страну а теперь инструкцию читают
  • вадим

    Харе обдирать народ да кадажэ нажрётесь то за это то зато да поперек горла вам вы хоть сами плотите или народ за вас
  • Oksana Halushko

    Вітаю
  • Вова Кольков

    Сірамно  незароблять
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up