Наслідки зливи у Хмельницькому: від зіпсованих продуктів до затоплених балконів

Наслідки зливи у Хмельницькому: від зіпсованих продуктів до затоплених балконів

Хмельницький сьогодні добряче залило. Нетривала злива одним зіпсувала зачіску, а іншим добряче вимила автомобілі. Дощ закінчився, але хмельничани  продовжують вигрібати воду зі своїх домівок і магазинів. Вже підраховують збитки. 

Плаваючі автомобілі, великі затори і калюжі… Такої зливи у Хмельницькому не було давно. Вона була нетривалою, але сильною. Найбільше негоду на собі відчули жителі Зарічанської. В деяких будинках до вечора ганяли воду подалі від своїх осель та магазинів.

 - Біля нашого магазину було по коліна води. Тепер вона вся всередині. А там меблі, техніка…, - бідкається працівник меблевого магазину Руслан. – Ми дзвонили рятувальникам, звертались до міської влади. Та зрозуміли, що допомоги ні від кого не дочекаємося. Черпаємо воду і з жахом думаємо про збитки.

Меблевий магазин підтопило досить сильно. Дісталось і сусідам. Працівники прилеглих магазинів дружно, з віниками і відрами, вигрібають воду з підлоги. Кажуть - роботи непочатий край. Жаліються, що на Зарічанській під час негоди завжди найгірша ситуація. 

Відео дня

 - На нашій вулиці після дощу завжди пройти важко. Але сьогодні вода була не лише на дорозі і тротуарах. Подумати не могли, що все стече до нас в магазин. Лише мали купувати товар. Тепер всі гроші підуть на ремонт, - розповідає один із співвласників магазину Сергій.

На перехресті Зарічанської та Свободи торгують фруктами та овочами. Біля кіоску розкладають товар в ящиках. Після зливи уся продукція попливла. Дещо торговцям вдалося врятувати. Та збитків негода завдала чималих. Продавець Тетяна каже, що «влетіла» мінімум на 4 тисячі гривень.

Сильний дощ попсував не тільки товар та підтопив магазини. Після робочого дня хмельничан чекав сюрприз і вдома. Мокрі диван, крісло та килим застала жителька одного з будинків на вулиці Бандери Олена Когут. Жінка не закрила вранці вікно, про що ввечері пошкодувала.
- На балконі змокло геть усе - від порожніх коробок до дивану, - каже хмельничанка. - Залило кактуси, перевернулася ваза. Мабуть, ще сильний вітер був. На балконі також був розвішаний одяг. Все змокло. Сушимо заново.

Журналісти «ВСІМ» поцікавились у влади, як та бореться з наслідками негоди. Чимало хмельничан поскаржились нам на бездіяльність комунальних служб. Мовляв, вони приймають повідомлення про затоплення, але не реагують. Принаймні, в перші дві години після зливи вони так і не побачили жодного працівника чи техніки.

Олександр Івасюк приймав дзвінки одразу з декількох телефонів. Паралельно давав журналістам коментар. - Найгірша ситуація по Нижній Береговій та Зарічанській. Була затоплена і Виставка, але вже працює, - розповідає "ВСІМ" завідуючий відділом управління міським господарством Хмельницького міськвиконкому Олександр Івасюк. - Бригади об’їжджають і дивляться. По маршрутах руху громадського транспорту, в більшості тролейбусів, комунальне підприємство БРЕД за допомогою мотопомпи і насосів відкачують воду. Також відкачують по Зарічанській, Чорновола, Шевченка. Там тролейбуси встали. На Рибалка до спортшколи поїхала бригада з ЖЕКу № 6. Зверху з проспекту Миру сповз щебінь і земля на Зарічанську, то завтра комунальники прибиратимуть. Опади були такі, що наша мережа не була в змозі все прийняти. В нас раніше було підтоплення в приватному секторі по Пересипкіна. Сьогодні звідти жодного дзвінка не було, тому що там були очищені ливневі системи. Раніше і на Зарічанській вода сходила сама через канави, але після забудови вулиці вода встала, довелось відкачувати. Вона вже навіть через грунт почала доверху йти.

Негода прибавила роботи комунальникам. Дороги вкриті камінням і багнюкою. Але ці роботи відклали, як завжди, на завтра. 

Містяни виходять за покупками в резинових чобітках.

Внаслідок зливи дещо піднявся рівень води в Південному Бузі.

Під час зливи ламалися дерева. Одне впало на припаркований автомобіль

.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (24)
  • Анонім

    А ты попробуй пожить на его месте в банке с кровожадными пауками???? Ввнизу догодить мечтательным бабочкам-лохам (да и чтоб невсех сожрали и невсе сразу выздыхали). Сверху наверное кукловодят …И ….деньги…. нужно чтото сделать, и половину назад в киев отстегнуть, или большуючасть…..

    еще ,наверное есть и шабаши мерзости, кого .......и денег урвать . И наверное смотрящие…. ..угодить
  • Анонім

    Да нетакий той мер и поганий !!!!!! Молодо зелено все попробывать хочет........

    Анонім reply Анонім

    Так мер не поганий з ним просто потрібно співпрацювати щоб заздриники не встигли не то шо треба  порадити часом
  • Анонім

    Це  все винні екскременты  Жашкова. Кому садочки будують, кому екскременти в подарок
  • Анонім

    Тролі перестаньте пісочити Симчишина. Чоловік працює менше року, неможливо   за день вирішити проблеми, які назбиралися десятиліттями
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області 20:48 Де в Хмельницькому не буде світла 23 квітня (АДРЕСИ) 20:21 Школярі з Хмельницького зустрілися з американським режисером та обговорили проблему булінгу 19:38 1,4 мільярда на сміття. Головне з інвестиційної програми «Спецкомунтрансу» 19:08 У Хмельницькому патрульні знайшли наркотики у пасажирки авто 18:23 Бійка у розважальному закладі Шепетівки закінчилась реанімацією
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up