Найбільш забрудненою виявилася річка Південний Буг, – результати аналізу центру гідрометеорології

Найбільш забрудненою виявилася річка Південний Буг, – результати аналізу центру гідрометеорології
Фото з сайту Хмельницький туристичний
  • У квітні провели аналіз за станом забруднення поверхневих вод у Хмельницькому та області.
  • Дізнавайтеся результати.

В обласному центрі з гідрометеорології провели аналіз поверхневих вод у Хмельницькому та області. Його здійснили відповідно до «Програми  діагностичного та операційного моніторингу масивів поверхневих вод басейну  річок Дністер, Дунай, Південний Буг та Прип’ять у 2024 році».  

У квітні, за результатами, найбільш забрудненою виявилася річка Південний Буг, в пункті відбору в селі Копистин.

Там забруднення по нітрогену амонійному становить 5,35 мг/дм3, що у 13,7 раза вище рівня ГДК. По нітрогену нітритному – 0,295 мг/дм3, що у 14,8 раза вище рівня ГДК. По БСК5 – 5,01 мг/дм3, що у 1,7 раза вище рівня ГДК, – повідомляють в обласному центрі з гідрометеорології.

Відео дня

Також забрудненими є річки:

  • Калюс, селище Віньківці, Хмельницький район. Вміст розчиненому кисню – 0 мг/дм3, що менше норми - 2 мг/дм3, забруднення по нітрогену амонійному – 2,31 мг/дм3, що у 5,9 раза вище рівня ГДК, по БСК5 – 39,25 мг/дм3 , що у 13,1 раза вище рівня ГДК.   
  • Мукша, село Мала Слобідка, Кам'янець-Подільський район. Забруднення по нітрогену нітритному становить 0,340 мг/дм3, що у 17 разів вище рівня ГДК.

Нагадаємо: працівники Хмельницького рибоохоронного патруля прибирали берегові смуги річок Південний Буг, Горинь та Дністер від сміття. У результаті таких заходів вдалося зібрати близько 350 кг побутових відходів.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up