Найкрасивіше село України розташоване на Хмельниччині

Найкрасивіше село України розташоване на Хмельниччині
  • Старий Кривин отримав найбільше підтримки під час голосування.
  • Оголошення переможця відбудеться 16 листопада.
  • На розвиток села дадуть 100 000 гривень.

Впродовж місяця (25 вересня - 25 жовтня) тривало голосування за найкрасивіше українське село. Проводилося воно на сайті madeinukraine.org. Серед претендентів були населені пункти із Хмельницької області.

І саме село Старий Кривин із теперішнього Шепетівського району (раніше Славутський) стало переможцем голосування. За нього проголосували 11 498 користувачів. На другому місці опинилося село із Кіровоградщини - Цвітне (11 007 голосів). Третя сходинка за Пасічною з Івано-Франківської області (4 724 голоси). Близькими до потрапляння в трійку лідерів були Самчики, що неподалік Старокостянтинова. Вони із 2 794 голосами стали четвертими. 

Офіційне оголошення переможця заплановане на 16 листопада. Найгарнішому селу передбачено не лише титул переможця, а й грошовий приз у розмірі 100 000 гривень. Вони мають піти на розвиток села. 

Відео дня

Окрасою Старого Кривина вважається церква, яка за формою нагадує корабель. Блакитна дерев'яна споруда розташована майже в центрі населеного пункту. Також село славиться прекрасним ландшафтним парком, який було створено відомим архітектором-пейзажистом Діонісієм Міклером два століття тому. Ще одна родзинка села - найстаріше дерево в області. Ольжиному дубу вже понад 600 років. Його висота сягає 30 метрів, а обхват - близько 6 метрів.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Freer

    Старий Кривий отримав найбільше підтримки під час голосування.
    Пишіть уважно! А то тільки гроші хочете за підписку! Ганьба вам

keyboard_arrow_up