Не захотіли працювати – відправилися за ґрати: засудили двох мешканців Хмельниччини

Не захотіли працювати – відправилися за  ґрати: засудили двох мешканців Хмельниччини
Фото ілюстративне

Хмельничанин та мешканка Чемеровеччини за скоєні злочини могли відбутися громадськими роботами. Та обрали сидіти за ґратами замість працювати.

 

Ще в жовтні 2018-го жительку Чемеровеччини за заподіяння легкого тілесного ушкодження засудили до 150 годин громадських робіт

Через рік, після апеляційного оскарження, вирок набрав законної сили. Інспектори Центру пробації надіслали 56-літній засудженій два виклики, аби та з’явилася й ознайомилася з умовами відбування покарання. У відповідь – тиша. Через три тижні – рушили до неї.

«Жінка категорично заявила, що не відпрацьовуватиме громадські роботи, бо не погоджується з вироком, - зазначають в апеляційному суді. - Будь-які документи підписувати відмовилася. Відтак із запланованих 150 годин громадських робіт відпрацювала лише 12. І хоч в суді свою вину визнала, утім сказала, що не хотіла працювати у встановлені години, бо мала доглядати літню матір».

Відео дня

Тепер панянку засуджено ще й за ухилення від відбування покарання у виді громадських робіт. Їй призначено 2 місяці 10 днів арешту.

В’язницю обрав і 40-літній хмельничанин. Чотири роки тому суд визнав його винним у крадіжці та покарав трьома роками й місяцем ув’язнення.

Відбувши половину призначеного строку, чоловік домігся заміни невідбутої частини покарання на більш м’яке - у виді громадських робіт.

«Покинувши місце несвободи, він отримав направлення до СКП «Хмельницька міська ритуальна служба», однак жодного разу там не з’явився, - зауважують в обласній прокуратурі. - Окрім того, перебуваючи на іспитовому строці, засуджений знову вчинив крадіжку».

За ґратами хмельничанин тепер проведе ще 2 роки й 30 днів. Такий вирок виніс йому Хмельницький міськрайонний суд за ухилення від відбування покарання у виді громадських робіт та крадіжку.

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up