На Хмельниччині дитина в суді обирала між батьком та матір’ю

На Хмельниччині дитина в суді обирала між батьком та матір’ю
Фото ілюстративне

Бтаьки розлучилися й тепер судяться за місце проживання дитини.

Розлучаються дорослі, а страждають діти. З проханням зоставити малолітню доньку проживати з ним звернувся до суду мешканець Хмельницького.

За словами чоловіка, з дружиною вони розлучилися. Після постійних суперечок, він з донькою ще в 2020-му переїхав жити в квартиру, подаровану його батьками.

Ексдружина була не проти переїзду, проте дозволу на реєстрацію місця проживання дитини у новому житлі не дала. Життям донечки цікавитися фактично перестала. Стрічалася з нею раз на тиждень на кілька хвилин після уроків. Часто ті зустрічі, як зауважив чоловік у суді, завершувалися суперечками.

Відео дня

Мати дівчинки все заперечила. Наголосила, що батька цікавлять не інтереси доньки, а її місце реєстрації. Мовляв, це впливає на вирішення майнового спору.

На бік батька став й орган опіки та піклування виконкому міськради. Не допомогло. Хмельницький міськрайонний суд у задоволенні позову чоловіка відмовив. Аргументував на недоведеності порушення прав позивача чи малолітньої дитини.

Хмельничанин не заспокоївся. Звернувся до Хмельницького апеляційного суду. Той …запитав саму дівчинку.

«…З досягненням віку 10 років у дитини з`являється право не тільки бути вислуханою і почутою, а й рати активну участь у вирішенні своєї долі, зокрема, у визначенні місця проживання», – зазначила колегія суддів.

Дівчинка запевнила: хоче жити з батьком, який про неї піклується. Апеляційний суд її почув. Рішення міськрайонного суду скасував та задовольнив позов батька, визначивши місце проживання малолітньої доньки з ним.

Читати також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Ніка Любович

    та то по ходу ви слів чимало не знаєте, бо стрічатися досить таки поширений синонім слова зустрічатися. Не бійтеся зазирати в словник, human! А тема, направду, важлива. За дитину треба боротися! І це рідкість, що суд на боці батька. Хіба ні?
  • читач34

    "стрічалася", "батькО цікавлять"...Хто це пише? Ви ,хоча б, середню освіту маєте?)))
  • Юрий Кузьмичов

    Молодец мужик, главное нужно бороться за своего ребенка
  • Ілля Вознюк

    Який молодець! І таке можливо!

keyboard_arrow_up